Sleepin Pillow, Fool In The Box (25/3/2016) Koo Koo Live

Τρεις μόλις μήνες μετά της τελευταία τους εμφάνιση στο Ρομάντσο, οι Sleepin Pillow ξανακατηφορίζουν στα μέρη μας και δεν μπορούμε παρά να τους ξαναϋποδεχτούμε με περίσσια χαρά. Με κεφάτες διαθέσεις, μας πρόσφεραν μια γερή δόση από την ιδιαίτερη μουσική τους, χαρίζοντάς μας μια υπέροχη βραδιά και αφήνοντάς μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μια μέρα πριν το προγραμματισμένο στο Gagarin live, ενημερωνόμαστε ότι ο χώρος διεξαγωγής αλλάζει λόγω αναγκών βιντεοσκόπησης και ηχογράφησης, και μεταφέρεται στο  πιο μαζεμένο και cozy Koo Koo Live.

Τη βραδιά άνοιξε το alternative rock τρίο απ’ την Αθήνα, Fool In The Box. Περίμενα με περιέργεια να τους δω επί το έργον, καθώς η ακρόαση του EP τους “Faces” και του σχετικά πρόσφατα κυκλοφορηθέντος ομότιτλου LP τους μου τράβηξε το ενδιαφέρον, αφήνοντας  καλές εντυπώσεις.

Με το χώρο μισοάδειο ακόμα (ή μισογεμάτο – αναλόγως την οπτική), στις 21.40 τα φώτα κλείνουν και οι FITB μας υποδέχονται δυναμικά με το “Faces”. Ακολουθούν 40 λεπτά set, με εναλλαγές ατμοσφαιρικών μελωδιών, groovy ρυθμών και  progressive αύρας. Η μπάντα έπαιξε κομμάτια και από τις δύο κυκλοφορίες τους, μεταξύ των οποίων τα “Crude”, “Leap of Faith”,  “Charcoal Laces”, καθώς και την πολύ καλή διασκευή τους στο “I Want You (She’s So Heavy)” των Beatles.

Στιβαρό παίξιμο, γεμάτος ήχος, ωραία φωνητικά – οι  Fool In The Box δείχνουν ότι αξίζουν την προσοχή μας. Ωστόσο, συνθετικά (αλλά και από σκηνικής άποψης) τα πράγματα ήταν κάπως επίπεδα. Δεν υπήρξε κάποια στιγμή κορύφωσης στο κέφι και στις συγκινήσεις μας, χωρίς να κάνουν “κοιλιά” παρόλα αυτά. Θα τους έχουμε στο νου μας, διατηρώντας προσδοκίες για μεγαλύτερες συγκινήσεις στο μέλλον.

Στο μεταξύ, στο Koo Koo έχουν αρχίσει και “στριμώχνουν” τα πράγματα, καθώς ο χώρος έχει πια γεμίσει για τα καλά, και ανυπομονούμε πλέον για το “κυρίως πιάτο” της βραδιάς.

Η ώρα 22.45 και οι Sleepin Pillow έχουν πάρει τις θέσεις τους στη σκηνή, με την κλασική οθόνη από πάνω, να δίνει επιπλέον οπτικό ερέθισμα ως συμπλήρωμα της εμπειρίας του live. Η έναρξη γίνεται με δύο κομμάτια από την τελευταία κυκλοφορία τους, το “Bring the Sun Back” και το ηλεκτρονικό “Digital Babylon”. Κι έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, έχουμε ήδη μπει στον υπέροχο κόσμο των Sleepin Pillow.

Η ξεχωριστή ηχητική τους ταυτότητα (που παντρεύει το σύγχρονο στοιχείο με το παραδοσιακό, το δυτικό με το ανατολίτικο), η χαρακτηριστική φωνάρα του Nomik, μαζί με τις αξιομνημόνευτες συνθέσεις και το δεμένο συνδυασμό των οργάνων, όλα επιβεβαιώνονται και αναδεικνύονται και μέσα από τα live τους, και δη απ’ το αποψινό.

Ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός, η μπάντα σε μεγάλα κέφια και το κοινό, συμπαρασύρεται με θέρμη. Αξιοσημείωτη στιγμή το “Winter Dreams”, που, όπως είπε ο Nomik, είναι ένα από τα πρώτα κομμάτια που έφτιαξαν και που σπάνια περιλαμβάνουν στα setlist τους. Ονειρική ατμόσφαιρα, και στην οθόνη να παίζει η σκηνή με τη Γουινόνα Ράιντερ να χορεύει υπό το τεχνητό χιόνι του Ψαλιδοχέρη.

Στο encore, επέστρεψαν με ισχυρό το ανατολίτικο άρωμα (“Black Sea”, “Tunaloon” και “Holy Monster”) κι έπειτα ξαναβγήκαν, για να παίξουν για κλείσιμο για δεύτερη φορά το grunge-άτο “December”.

Οι Sleepin Pillow έπαιξαν ορεξάτοι και απτόητοι για ένα δίωρο, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό ακροατή τους. Μας χάρισαν μία γεμάτη εμπειρία, πότε με τρελό χορό και πότε να λικνιζόμαστε σε ατμοσφαιρικές μελωδίες. Αποδεικνύουν περίτρανα, για μία ακόμη φορά, πως είναι μια ξεχωριστή και σπουδαία μπάντα της εγχώριας σκηνής.

Sleepin Pillow setlist
Bring the Sun Back
Digital Babylon
Amplifier in My Heart
Silicone
Apples on an Orange Tree
December
Superman’s Blues
Winter Dreams
Rise
Simple Words of Truth
An Idiot’s Point of View
Instrument of Time
Pathetic
Masterpiece
The Light Is Real
This World Is Over
The Black Sea
Tunaloon
Holy Monster
December

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

763