LOCRIAN: “Τhe Clearing/ The Final Epoch”

Δεν μπορώ, δεν μπορώ, ΔΕΝ Μ-Π-Ο-Ρ-Ω!!!
Που ακούστηκε εν μέσω καλοκαιριού και με 40 βαθμούς υπό σκιάν, να κάθομαι εδώ και για πολλοστή φορά να ακούω το “καινούριο” πόνημα των LOCRIAN.

Ας κάνουμε μια μικρή εισαγωγή όμως για το τί εστί LOCRIAN, καθώς υποθέτω στους περισσότερους όπως και σε εμένα άλλωστε, ήταν άγνωστοι (εξαιρουμένων βεβαίως των χιπστερομεταλλάδων).

Δημιουργηθέντες το 2005 στο Illinois από τους André Foisy και Terence Hannum, και με την προσθήκη του Steven Hess στο ενεργητικό τους για την κυκλοφορία του “Crystal World” (2010) και έχοντας κυκλοφορήσει ήδη πάνω από 20 (!) EPs, tapes, CDRs, splits και full lengths σε εταιρείες όπως οι Small Doses, Bloodlust! και At War With False Noise, οι LΟCRIAN είναι εδώ, εν μέσω ενός καυτού, ότι να’ ναι καλοκαιριού με την πρώτη τους κυκλοφορία από μεγάλη εταιρεία όπως είναι η Relapse.

Για να λέμε τα πράγματα σωστά όμως το “The Clearing / The Final Epoch” πρόκειται ουσιαστικά για την επανακυκλοφορία του “The Clearing” (2011) το οποίο αρχικά είχε βγει μόνο σε βινύλιο συνοδευόμενο από το “The Final Epoch”, το οποίο περιλαμβάνει σπάνιο υλικό περιγράφοντας έτσι την μουσική εξέλιξη του σχήματος ως τώρα.

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να τους υποτιμήσω ή να τους αδικήσω, μπορώ να πω, δανειζόμενη την φράση ενός φίλου μου, πως η ακρόαση της συγκεκριμένης επανακυκλοφορίας είναι σαν να σου βγάζουν την ψυχή με τιρμπουσόν. Dark ambient, drone, electronica, black metal , whatever καλοκαιριάτικα και μάλιστα με τόσο μακροσκελείς συνθέσεις; Ακουστικό και ψυχικό μαρτύριο.

Αν το σώζει κάτι είναι τα φωνητικά, όπου υπάρχουν. Κατά τα άλλα ο δίσκος προσωπικά για εμένα είναι από αδιάφορος έως κουραστικός και τελείως flat. Γιατί είπαμε καλή η σκατοψυχιά, αλλά θέλει κρύο, συννεφιά και αναμμένο τζάκι

Ενδείκνυται μόνο σε οπαδούς του ιδιώματος.

549