GUARDIAN OF LIGHTNING: “Cosmos Tree”

ALBUM

Είδος: “Thunder” Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Eclipse Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Ιουλίου 2020

Χωρίς να ψάξω καν το όνομα “Guardian Of Lightning” και το τι κρύβεται πίσω από αυτό, έβαλα κατευθείαν την παρθενική τους δουλειά για να ακούσω. Μου τράβηξε κατευθείαν την προσοχή και τότε ψάχτηκα λίγο καλύτερα.

Οι Guardian Of Lightning δημιουργήθηκαν το 2017 από τον Iron King (Iron είναι το κανονικό του όνομα), τον πατέρα του Marco Fino και τον ντράμερ τους Lord Drum (Fabio Belodi), στo Sao Paolo της Βραζιλίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Guariba. Το βραζιλιάνικο τρίο μας εισάγει και ένα θεωρητικά καινούργιο “παρακλάδι” της metal, το thunder metal όπως δηλαδή ισχυρίζονται ότι παίζουν. Στην ουσία ο πρωταγωνιστής είναι το ηλεκτρικό μπάσο του Iron που κατέχει τον ρόλο της lead κιθάρας.

Στο “ζουμί” τώρα, έχουμε να κάνουμε με τον παρθενικό δίσκο των Guardian Of Lightning, που κατά την ταπεινή μου γνώμη, πατάει στις “βάρβαρες” επικές γραμμές των Manilla Road, Brocas Helm και Ironsword, και το κάνει με άνεση και επιτυχία.

Το μπάσο, είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με ηγετικά riffs και solos όπως επίσης και ο ίδιος ο Iron που ηγείται του σχήματος με τα “γρέζα” φωνητικά του. Η lead κιθάρα στέκεται ένα βήμα πίσω, πλαισιώνοντας με συμπαγές τρόπο την μουσική των Bραζιλιάνων και τα τύμπανα ηχούν σταθερά και δυνατά σε κάθε τους βήμα. Οι συνθέσεις τους είναι απλές, εύκολες και σου μένουν στο μυαλό, χωρίς να υπάρχουν πολύπλοκα σημεία στην μουσική τους. Επίσης δεν υπάρχουν γρήγορα κομμάτια, οπότε όλα πατάνε σε αργά και mid tempo, δημιουργώντας μία βάρβαρη ατμόσφαιρα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ντεμπούτο άλμπουμ τους είναι κάπως μονότονο, αλλά η αύρα που δημιουργεί σου αφήνει μία τραχιά αισθητική στο αυτί και σε ωθεί στο repeat.

Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι για τους epic metallers είναι μία “must hear” δουλειά, κάτι κάπως διαφορετικό που οδηγεί σε κάτι γνώριμα όμορφο!

Facebook: https://www.facebook.com/guardianoflightningofficial/

568

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.