THIS OR THE APOCALYPSE: “Dead Years”

Στο δίλημμα αυτό, η απόφαση είναι μονόδρομος. THIS!

Έχουμε όλοι κουραστεί με τις κατά συρροή metalcore κυκλοφορίες, που δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν και έτσι, η νέα δουλειά των This or The Apocalypse από την Πενσυλβανία των ΗΠΑ, έρχεται να μας δώσει ένα όμορφο δείγμα του χώρου, που ακροβατεί υπέροχα ανάμεσα στον ήχο των πρωτοπόρων Shai Hulud, Converge και Poison The Well και των ήχο πιο μοντέρνων συγκροτημάτων, όπως οι August Burns Red.

Με φωνητικά που ποικίλουν από βαριά και τσιριχτά μέχρι και καθαρά και μελωδικά, με αντίστοιχες διακυμάνσεις και κιθαριστικά, με τα τύμπανα να κρατάνε ώρες ώρες μαθηματικό ρυθμό, μας βροντοφωνάζουν πως το metalcore δεν πέθανε ακόμα.

Μετά το πολύ καλό “Haunt what’s left”, οι Αμερικανοί επιστρέφουν ακόμα πιο φορμαρισμένοι να μας κάνουν να “χορέψουμε” και να χαμογελάσουμε ευτυχισμένοι. Πέρασε η ώρα νερό, ακούγοντας τους και πάτησα το repeat χωρίς να διστάσω.

Κομμάτια σαν το “Hate the ones you Love” και “Kill ’em with guidance” θα θέλετε να τα ακούσετε παραπάνω από μια φορές και όσοι δεν τους γνωρίζατε ως τώρα, μάλλον θα κοιτάξετε να αποκτήσετε και τις δυο προηγούμενες δουλειές τους. Κάθε βήμα τους φαντάζει πιο σταθερό και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι.

Θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω κάποιο live τους και να δω πόσο γρήγορα θα τρέχουν οι κάφροι στην αρένα, διότι η μουσική τους έχει ένταση που θα έκανε τζάμια στη γειτονιά να τρίζουν.

Τσεκάρετε τους!

429

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.