HARRY HESS: “Living In Yesterday”

Η κυκλοφορία ενός άλμπουμ από τον Harry Hess των καταπληκτικών Harem Scarem αποτελεί πάντα ευχάριστη είδηση για τους οπαδούς του μελωδικού ήχου.

Με τους Harem Scarem κυκλοφόρησε κάποια πραγματικά καταπληκτικά άλμπουμ και έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην συγκεκριμένη σκηνή. Επίσης, η απόπειρα του τραγουδιστή να κυκλοφορήσει προσωπικό δίσκο το 2003 με τον τίτλο “Just Another Day” μπορεί να να χαρακτηριστεί με επιτυχία. Το 2010 κυκλοφορεί το εκπληκτικό και ήδη κλασσικό project First Signal και επανέρχεται στον πρώιμο ήχο των δύο πρώτων Harem Scarem δίσκων.
 
Ερχόμαστε στο τώρα και στην νέα κυκλοφορία του Harry Hess η οποία τιτλοφορείται “Living In Yesteday”. Το σίγουρο με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη είναι πως η ποιότητα, τα σφιχτοδεμένα και πιασάρικα τραγούδια, οι δυνατές ενορχηστρώσεις και οι καταπληκτικές ερμηνείες δεν λείπουν από οποιονδήποτε δίσκο του.

Για το “Living In Yesteday” συνεργάζεται με την παρέα του από τους Harem Scarem (Pete Lesperance, Darren Smith & Creighton Doane) καθώς, επίσης και τους Tommy Denander, Marcie Free και Magnus Karlsson μεταξύ άλλων.

Από τις πρώτες κιόλας νότες του ομότιτλου τραγουδιού “Living In Yesteday”, οι αναμνήσεις από τους Harem Scarem μας έρχονται στο μυαλό αφού είναι ένα κομμάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε οποιαδήποτε κυκλοφορία του συγκροτήματος. Ρεφραίν, ενορχηστρώσεις, ερμηνείες και γενικά τα πάντα βρίσκονται σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους! Το “It’s Over” είναι πιο μελαγχολικό και κατά κάποιο τρόπο “σκοτεινό” αλλά σίγουρα αποτελεί μια από τις κορυφαίες ερμηνείες του τραγουδιστή σε αυτό το άλμπουμ. Το “Don’t Leave Me” είναι πιο πιασάρικο και συγχρόνως πιο μοντέρνο με ένα ρεφραίν που μου έχει κολλήσει στο μυαλό την τελευταία εβδομάδα! Απλά εκπληκτικό! “Nothing Lasts Forever” και οι ρυθμοί γίνονται πιο up-tempo σε ένα από τα κορυφαία τραγούδια της χρονιάς που διανύουμε. Στο “I Live For You” έχουμε ένα κλασσικό Harem Scarem ήρεμο κομμάτι για να έρθουμε στην πιο ενδιαφέρουσα στιγμη του “Living In Yesteday” και στο μοναδικό “I Don’t Wanna Want You”. Μοντέρνο pop-rock με θεατρική διάθεση και έναν Hess να δίνει κυριολεκτικά ρέστα!
 
Κλείνοντας την κριτική πρέπει να πω πως το “Living In Yesteday” αποτελεί μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες για το 2012, και μάλλον την σημαντικότερη μέχρι τώρα μαζί με τους H.E.A.T. και δυο-τρεις άλλες. Φοβερές μελωδίες, πιασάρικα τραγούδια, εκπληκτικές ερμηνείες, παραγωγή… θέλετε και άλλα;

416