RED FANG, CANCER BATS (04/06/13) GAGARIN 205

Τρίτη βράδυ είναι δύσκολη μέρα γενικά, για συναυλιακά δρώμενα μιας που αν αργήσεις λίγο παραπάνω και είσαι μη έχων όχημα, πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό και σε ραδιοταξί.

Όμως αυτή τη φορά, η Ρ90 είπε ότι θα έχει αυστηρό πρόγραμμα και έτσι και έγινε, οπότε οι παρευρισκόμενοι πιστεύω πως πρόλαβαν τα τελευταία δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.



Τα συγκροτήματα που φιλοξενούνταν στο 205 της Λιοσίων ήταν δοκιμασμένα για την ποιότητα τους από πέρυσι και η φήμη τους μεγάλωνε μέρα με τη μέρα, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα να δω πάνω από 700 άτομα στο Gagarin. Χαίρομαι για το γεγονός αυτό, διότι δίνεται κουράγιο στη διοργανώτρια αρχή να κάνει και άλλες όμορφες συναυλίες.



Όπως, είπαμε λοιπόν και χωρίς να αργοπορούν ιδιαίτερα στις 21:40 οι Καναδοί Cancer Bats ήταν στην σκηνή. Με punk attitude και διάθεση να σπάσουν τα ηχεία έπαιξαν περίπου 45 λεπτά κομμάτια από τις περισσότερες δουλειές τους και άφησαν ικανοποιημένους όλους τους ακροατές/θεατές.



Μπορώ να πω μάλιστα, πως θα μου μείνει το δικό τους performance περισσότερο καιρό στο μυαλό, από ότι αυτό των Red Fang. Για αυτό το λόγο, φταίει η διαολεμένη κινητικότητα του τραγουδιστή τους, Liam Cormier και την επάφη του μπασίστα, Jaye R. Schwarzer  με το κοινό, αφού κατέβηκε από τη σκηνή στο φωτογραφικό pit και ξεσήκωσε τις πρώτες γραμμές.



Ξεκινώντας με “Bricks & Mortar” και τελειώνοντας με τη διασκευή του Sabotage (θέλησα να ανέβω στον όροφο και να κάνω ελεύθερη πτώση) και το “Hail Destroyer” (αν θυμάμαι καλά), είχανε τον κόσμο στον αέρα κατά τη διάρκεια του όμορφου set τους, που περιείχε κομματάρες όπως, “Road Sick”, “Lucifer’s Rocking Chair” και “R.A.T.S.”.



Χάρηκα που αυτή τη φορά κατάφερα να τους δω, αφού την προηγούμενη χρονιά το πρόγραμμα της δουλειάς πήγαινε κόντρα στα συναυλιακά δρώμενα και θα ήθελα να τους ξαναδώ.

Cancer Bats setlist
Bricks & Mortar
Trust No One
Road Sick
Smiling Politely
Lucifer’s Rocking Chair
Let It Pour
Drunken Physics
Shillelagh
Sorceress
Breathe Armageddon
Pneumonia Hawk
R.A.T.S.
Sabotage (Beastie Boys cover)
Hail Destroyer



Χωρίς να αργοπορούν ξεστήθηκε και ξαναστήθηκε η σκηνή για τους ογκόλιθους από το Oregon και ήταν η πιο σύντομη ανάπαυλα που θυμάμαι όσο πηγαίνω σε Live. Μέχρι και ο frontman των Cancer Bats βοηθούσε αφαιρώντας τα πιατίνια του συναδέλφου του.



Ξεκινώντας οι Red Fang με το τεράστιο “Hank is dead”, όλοι πιστέψαμε πως σε λίγη ώρα, θα ξεχνούσαμε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Πικέρμι.

Αν και ακολούθησε το επίσης όμορφο, “Throw up” ένιωσα κάπως.

Δεν ήταν αυτό που είχα ακούσει και διαβάσει να περιγράφουν από πέρυσι στο ΑΝ. Οι Αμερικανοί μου φάνηκαν μουδιασμένη, κουμπωμένοι, ενδεχομένως και φθαρμένοι από τις αλλεπάλληλες περιοδείες και ηχογραφήσεις.



Κάπου στη μέση του set φάνηκαν πολλά λάθη στο συγχρονισμό τους, λάθη τα οποία δεν έμοιαζαν να προσπαθούν να καλύψουν. Ευτυχώς, το πρόβλημα αυτό άρχισε να εξαλείφεται και όλα είχαν ξεχαστεί μόλις ακούστηκε το “Dirt Wizard”.

Το ότι τελείωσαν με το “Prehistoric Dog”, το οποίο τους καθιέρωσε κιόλας ήταν ότι καλύτερο αφού εξαιτίας αυτού όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι.



Τους προτείνω αφού βγάλουν το νέο album να κάτσουν να ξεκουραστούν λίγους μήνες και να μας έρθουν πιο φρέσκοι την επόμενη φορά.

Ήταν ένα όμορφα στημένο πάρτι και συγχαρητήρια και πάλι στην Ρ90 για τη συνέπεια της!

Red Fang setlist
Hank Is Dead
Throw Up
Untitled new song
Malverde
Wires
Crows In Swine
Into The Eye
Humans Remain Human Remains
Number Thirteen
Dirt Wizard
Sharks
Good To Die
Prehistoric Dog

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

478

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.