ACID DEATH

Ήταν απόντες μια ολόκληρη δεκαετία και επέστρεψαν με μια πολύ καλή περιοδεία που κατά την οποία τους χειροκροτήσαμε. Κυκλοφορούν το πρώτο album μετά την επανένωση τους με όνομα “Eidolon” και αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Acid Death είναι εδώ και γι’ αυτό μας μιλάει ο τραγουδιστής και μπασίστας τους, Σάββας Μπετίνης.

Πως αισθάνεστε μετά το επιτυχημένο σας reunion;
Μας πήγε καλά! Η μηχανή πήρε μπροστά και μια ομάδα δούλεψε ακούραστα για ένα κοινό όνειρο. Η αλήθεια ήταν ότι δεν ξέραμε τι θα συναντούσαμε με την επιστροφή και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή όπως είναι η τωρινή, από όλες τις απόψεις. Δείχνει όμως να υπερτερεί η αγάπη για την ουσία που είναι η μουσική σε σχέση με ό,τι υπάρχει εκεί έξω διαλυμένο και αυτό μας χαροποιεί. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι εκεί έξω υπήρχαν άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια είτε δε μας ξέχασαν είτε έψαξα ναι βρήκαν για εμάς και αυτό είναι η μεγαλύτερη τιμή!
 
Πως ήταν για εσάς η επιστροφή στη σύνθεση νέου υλικού;
Αν θες ήταν από μεριά μας αυτονόητο ότι θα ξαναμπαίναμε στη διαδικασία. Γι’ αυτό άλλωστε γυρίσαμε. Και ήδη από την πρώτη πρόβα, πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται, αν γίνεται, πώς γίνεται, άρχισαν να πέφτουν οι ιδέες βροχή. Ο καθένας μας έκανε αυτό που μπορούσε, χωρίς άγχος, χωρίς “προκαθορισμένο πλάνο” και όλοι μαζί δέναμε αυτό που φτιάχναμε. Το “Eidolon” αν μη τι άλλο είναι ένας δίσκος φτιαγμένος από 4 ανθρώπους, φτιαγμένος με μεράκι και πάνω από όλα φτιαγμένος για να αποδίδεται 100% live.


 
Ποια θα ήταν η κατάλληλη περιγραφή για το “Eidolon”;
Για όσους μας θυμούνται δισκογραφικά από το παρελθόν είναι ένα “θυμωμένο” Random’s Manifest. Για όσους έχουν πρώτη φορά επαφή με τη μπάντα είναι ένας ωμός δίσκος τεχνικού Death Metal. Είναι, πιστεύουμε, δουλειά που ενώ απευθύνεται στο κοινό που αρέσκεται στον ακραίο ήχο, όλοι μπορούν να βρουν στοιχεία οικεία.
 
Τι σχόλια έχετε δεχτεί μέχρι στιγμής από Ελλάδα και εξωτερικό;
Και θετικά και αρνητικά. Όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και σε αυτή υπάρχουν όλες οι ζυμώσεις. Και φυσικά αυτό είναι όλο το “παιχνίδι”. Μέσα από όλα τα σχόλια βγάζεις τη γενική εικόνα που εκπέμπει η δουλειά, και σαν ακροατής και σαν δημιουργός. Έχουμε δει βαθμολογίες 10/10 και έχουμε δει και 5/10.


   
Το κοινό του εξωτερικού πως σας αντιμετώπισε στις live παρουσίες σας;
Στη μικρή εμπειρία που έχουμε είδαμε μια πραγματικά θετική αντιμετώπιση. Τόσο στο κομμάτι επικοινωνίας όσο και στο κομμάτι αντίδρασης. Έχει βέβαια να κάνει και η εκάστοτε περίσταση, αλλά γενικά αν δείξεις ότι αυτό που κάνεις το κάνεις με πάθος και μεράκι δεν περνάς απαρατήρητος.
  
Πως βλέπετε τους εαυτούς σας πριν από μια δεκαετία;
Ηταν διαφορετικά τα πράγματα τότε… Καταρχάς ήταν και διαφορετική η σύνθεση της μπάντας, αλλά ίσως τώρα να υπάρχει περισσότερο πάθος σε σχέση με τότε. Δεν είναι υπερβολή αυτό, είναι μια πραγματικότητα. Ξέρεις, με τα χρόνια ξεκαθαρίζει το τοπίο μέσα σου, γίνονται οι συγκρίσεις, βγαίνουν τα συμπεράσματα. Ο καθένας το έχει περάσει αυτό και δεν είναι δυνατόν να λείπει από τη ζωή το “ξεκαθάρισμα” και η αξιολόγηση.


 
Μετανιώνετε για κάτι από εκείνη την εποχή;
Για αρκετά πράγματα ναι… Αν και τα δεδομένα ήταν διαφορετικά έγιναν και από εμάς αρκετά λάθη. Αν έλειπαν αυτά τα λάθη σίγουρα δεν θα σταματούσαμε το 2001. Δεν πειράζει όμως, τα λάθη είναι για να διορθώνονται!

Τώρα σας βρίσκουμε με ανανεωμένο line up. Είναι αυτή η καλύτερη σύνθεση των Acid Death;
Είναι σίγουρα! Είναι βασικά η σύνθεση που “ανέστησε” τη μπάντα. Και για πρώτη φορά είναι σύνθεση που δουλεύει συλλογικά και για έναν κοινό σκοπό. Αυτό είναι το ομορφότερο συναίσθημα σε μια ομάδα. Να ξέρεις ότι ο απέναντι σου είναι ένας σαν εσένα και παρόλο που διαφέρετε σαν άνθρωποι, έχετε τους ίδιους στόχους και όνειρα.

Πως σας φαίνεται η Ελληνική σκηνή αυτή τη στιγμή;
Έχουν φτιάξει κατά πολύ τα πράγματα. Το σημαντικότερο είναι ότι άλλαξε κατά πολύ η νοοτροπία που είχαμε σαν μουσικοί παλιότερα, η νοοτροπία του πρόχειρου και του “μέτριου”. Πλέον έχουμε καλές μπάντες, καλές παραγωγές, τις περισσότερες φορές βέβαια πληρωμένες με χίλιους κόπους και στερήσεις. Τώρα είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τον κόσμο κοντά μας! Γιατί αν σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει “αποδέκτης”, αργά η γρήγορα η απογοήτευση θα μας κάνει όλους να σταματήσουμε.


 
Τι σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα;
Ένα μικρό break για καλοκαίρι και από Σεπτέμβρη/Οκτώβρη ξεκινάμε τα live. Είμαστε ήδη στις επικοινωνίες για να οργανώσουμε ένα Ελληνικό tour και σιγά σιγά να χτυπάμε τις πόρτες για festivals έξω ή για κάποιο slot σε κάποιο Ευρωπαϊκό tour. Θέλει υπομονή και επιμονή, δυστυχώς η συνολική εικόνα που δίνει η Ελλάδα έξω λειτουργεί πια πολύ άσχημα, ακόμα και σε αυτό το κομμάτι…
 
Ευχαριστούμε και πάλι για τη συνέντευξη. Έχετε κάτι να προσθέσετε;
Να ευχαριστήσουμε κι εμείς το περιοδικό για την παρουσίαση. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε εδώ και με νέα δουλειά! Να’ στε όλοι καλά!
 
www.aciddeath.net
www.myspace.com/aciddeathgr
www.facebook.com/AcidDeathGR
www.reverbnation.com/aciddeathgr
www.youtube.com/user/aciddeathgr
www.twitter.com/aciddeathgr

183