ENGEL: “Blood of Saints”

Οι Engel κατάγονται από τη Σουηδία και φέρουν τη ταμπέλα του μελωδικού death metal συγκρότημα με συμπερίληψη alternative στοιχείων αν και γενικότερα έχουν τον δικό τους μοντέρνο metalcore ήχο που κερδίζει εύκολα το κοινό, ευκολότερα όσο η ηλικία μικραίνει.

Στο “Blood of Saints” κάνουν διακριτικά περάσματα σε dubstep και nu rock ήχους, οι οποίοι σκοπίμως περιορίστηκαν για χάρη της διατήρησης του χαρακτηριστικού ακούσματος που αφήνουν οι Σουηδοί. Η μελωδικότητα αρκέστηκε στο να πρωταγωνιστήσει στα ιδιόρρυθμα solos με το μπάσο να χάνει αρκετή από τη λάμψη που θα του έπρεπε και τα τύμπανα αρκετά χαμηλά ώστε να μην συγχρονίζονται δυναμικά με τα φωνητικά.

Τα περισσότερα κομμάτια του τρίτου Engel album φέρουν καθαρά φωνητικά με τα core να ντύνουν τα περισσότερο γρήγορα και τεχνικά τραγούδια. Τα πρώτα κλείνουν προς την Αμερικάνικη rock μπαλάντα που αγαπάνε τα hit friendly ραδιόφωνα τη στιγμή που η περισσότερο heavy μουσική εξισορροπεί τα πράγματα. Θεματολογικά κοιτάζοντας το “Blood of Saints” θα αντιληφθούμε μια πιο χαλαρή και αισθηματική διάθεση απ’ αυτή που ο ήχος του δίσκου δηλώνει αρχικά. Η δύναμη και η ταχύτητα είναι όμως τα προτερήματα των Σουηδών melodic death metallers και φαίνεται πως δεν θα τα κουμαντάρουν εύκολα. Αξιόλογος δίσκος από υποσχόμενη και με μυαλό μπάντα.

406