BOOK OF REFLECTIONS: “Relentless Fighter”

Χοροί με τον διάβολο, άγγελοι που δακρύζουν, όρεξη για μαχητικότητα και απαθής απογοήτευση. Το “Relentless Fighter” των Book of Reflections χρειάστηκε λίγο παραπάνω από τους προκατόχους του για να φτάσει στην ολοκλήρωση, εν τέλει δίδοντας άλλη μια συλλογή αξιοπρεπών συνθέσεων σε μια απλά καλή κυκλοφορία.

Απ’ τις κυκλοφορίες που πρέπει να φανείς ρομαντικός ώστε να πεις ότι σου αρέσουν καθότι το power του 2012 είναι είτε τα μεγάλα ονόματα είτε άλλα ψαγμένα και περισσότερο epic συμπεριλαμβάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τεχνικά riff. Οι Book of Reflections είναι η κρυφή δύναμη του ιδιώματος απλά πράττοντας το καθήκον σε ένα εγχείρημα κλασσικού power με βλέψεις για κάτι παραπάνω.

Αν και το “Relentless Fighter” στέκεται καλά λόγω των καλών συνθέσεων – πιστές στο theme του album, αυτό είναι και το αρνητικό του από τη στιγμή που δεν αφήνει το πράγμα να πάει παραπέρα. Καμία πρόοδος και καμία μοναδικότητα μεταξύ των κομματιών άρα μεγάλο μειονέκτημα για το τρίτο studio album των Σουηδών. Η παραγωγή εγκαθιστά παρωπίδες στις κιθάρες του group κι έτσι το θέμα καταλήγει σε ένα μεγάλο “παρά λίγο”.

400