5 STAR GRAVE: “Drugstore Hell”

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν το 2005 ως Ground Zero με διαφορετικό μουσικό προσανατολισμό τουλάχιστον όσον αφορά τη θεματολογία τους. Όμως 5 χρόνια πριν με το ντεμπούτο τους “Corpse Breed Syndrome”, έκαναν την αλλαγή και ξεκίνησαν με νέο όνομα και με νέα μουσική κατεύθυνση.

Έτσι σε αυτό το δεύτερο χτύπημα βρίσκουμε μια μπάντα που παντρεύει με επιτυχία και άνεση διαφορετικά είδη του metal. Θα μου πείτε ότι αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο στις μέρες μας και δε σας δίνω άδικο, όμως πρωτόγνωρο είναι να έχει επιτυχία ο γάμος σωστά;

Στ’ αυτιά μου λοιπόν ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο “Drugstore Hell”, είναι μια ωραία και πορωτική μίξη. Mια μίξη από ένα φανταστικό supergroup, το οποίο θα μπορούσε ν’ αποτελείται από μέλη τα οποία ανήκουν στους Crashdiet, στους Misfits, ή μάλλον στους 69 Eyes θα έλεγα καλύτερα αλλά και στους Children of Bodom, με λίγο Rammstein έτσι για τελείωμα!

Με λίγα λόγια οι 5 Star Grave, μας δίνουν από κοφτές αλά Σουηδικού Death κιθάρες και φωνή, όπως επίσης και σκοτεινά goth n’ sleaze n’ roll στοιχεία! Και στα 11 κομμάτια η μελωδία είναι παρούσα και από το πρώτο κιόλας κομμάτι (“Terminal Bedroom”), σε βάζουν στη διαδικασία να τους προσέξεις και να ρίξεις μια πιο προσεκτική “αυτιά”!

Top tracks κατά τη γνώμη μου είναι τα “Dead Girls Don’ t Say No”, “Boy A” (αυτό μάλλον έχει σχέση με την ομώνυμη ταινία υποθέτω…) υπενθυμίζοντας ακόμη εντονότερα τις διάφορες επιρροές της μπάντας (βλέπε 69 Eyes), τουλάχιστον από θεματολογικής και εν μέρη ηχητικής πλευράς.

Βασικά αυτό που καταφέρνει το συγκρότημα, είναι να ενώνει και να αποκτά με τον ήχο του κυρίως ένα πιο ευρύ ακροατήριο μα πιστέψτε με, αυτό δε θα σας χαλάσει καθόλου!
Χαλαρά προτείνεται προς ακρόαση, μιας και είναι μια ενδιαφέρουσα και καλή δουλειά!

396