ETHS: “Sôma”

Στο πλαίσιο της προώθησης του νέου τους album με την ονομασία “III” οι Γάλλοι Eths επανακυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, “Sôma”, οκτώ χρόνια μετά την original κυκλοφορία του.

Μιας δηλαδή και η ενέργεια αυτή αποτελεί ακόμη ένα introduction στο ίδιο το συγκρότημα να μην παραλείψουμε να σχολιάσουμε πως συνδυάζουν στοιχεία μοντέρνου metal με metalcore. Το ίδιο κάνουν με τα core φωνητικά και τα γυναικεία, με τα τελευταία να έχουν μια ενδιαφέρουσα παρουσία αφού, ακόμα κι αν δεν το καταφέρνουν στο μέγιστο, προσπαθούν να ενσαρκώσουν τη παράνοια που υποτίθεται διακατέχει το group.

Στον ελάχιστα τροποποιημένο δίσκο ακούμε μια δυστυχώς κουραστική έκδοση των παραπάνω στοιχείων. Πολλά από τα κομμάτια του δείχνουν να αποτελούν κούφιες ιδέες με ανούσια και απαράδεκτα ορισμένες φορές γεμίσματα από επαναλαμβανόμενους γρήγορους στοίχους και ουσιαστικά ανύπαρκτη μουσική. Πιο συγκεκριμένα, οι μουσική φαίνεται να είναι η ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του “Sôma” ενώ τα φωνητικά των δύο vocalists των Eths απλά δεν ταιριάζουν δίνοντας στον ακροατή την ιδέα ότι κοιτάζονταν αμήχανα κατά τη ταυτόχρονη ηχογράφηση ώστε μην χαθούν. Ύστερα απ’ όλα αυτά, τα demo κομμάτια που ολοκληρώνουν το album είναι απλά αδιάφορα.

499