HERDER: “Horror Vacui” EP

Το ΕΡ ξεκινάει με μια εισαγωγή με έναν κύριο να μιλάει με φωνή αντιστραμμένη (τι λέει ρε ο θείος;) και επί τόπου οι Ολλανδοί μας δείχνουν ότι στη μουσική τους το μπάσο και τα τύμπανα είναι αυτά που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το sludge/stoner στο οποίο αρέσκονται οι Herder είναι τόσο βαρύ και “καταπιεστικό”, που τρομακτική του ατμόσφαιρα σε ασφυκτιά.

Σκέψου Eyehategod, Bongripper και Crowbar και είσαι μέσα, φίλε.

Τα σκισμένα φωνητικά και οι επιβλητικές μπασογραμμές, όπου οι κιθάρες στηρίζονται φτιάχνουν ένα εκπληκτικά δυνατό σκηνικό για όλους όσους ξέρουν να νιώθουν τα τριξίματα των ηχείων.

Είσαι doom, είσαι sludge, είσαι stoner; Εδώ είσαι πάντως! Ακούς και μαθαίνεις…

Κάνε μακροβούτι στη λάσπη και μην πλυθείς για καμιά βδομάδα, γιατί δεν είναι ο βάλτος του Σρεκ αυτός. Αυτός ευωδιάζει μουσική μαγεία.

Ελπίζω αυτό το 6-track EP να είναι ο προάγγελος κάτι μεγαλύτερου και να ακούσουμε σύντομα και άλλες συνθέσεις σαν τις “Feet eaget to run to evil”, “Stoned to death” και το ομώνυμο “Horro Vacui”.

539

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.