UDO: “Celebrator”

Το Γερμανικό τέκνο της παραδοσιακής heavy metal μουσικής, κλείνει τα 60 χρόνια ζωής σε αυτό το πλανήτη και μας θυμίζει για μία ακόμη φορά, πως ναι μεν  οι παιδικοί ήρωες μας άρχισαν να μεγαλώνουν, αλλά πως από τη άλλη, ως ήρωες, δεν γερνούν!

Απόδειξη γι’ αυτό, είναι πως ο τραγουδιστής πρώην ορόσημο των Accept, κυκλοφορεί μια συλλογή από unreleased/bonus tracks, ξεχασμένα από το χρόνο τραγούδια, b-sides μα και επανεκτελεσμένα κομμάτια, όπως για παράδειγμα το “Balls to the Wall” το οποίο θα το ακούσετε σε μια εκπληκτική πιάνο version!
Με λίγα λόγια ο θείος το γιορτάζει μαζί μας κι έτσι εγένετο το “Celebrator”!

Όνομα και πράγμα λοιπόν, μια γιορτή για τα 40 ολόκληρα χρόνια στο κουρμπέτι! Αν και ποτέ δε λάτρεψα όσο κάποιοι άλλοι πιθανόν τη φωνή του μπάρμπα UDO, δε μπορώ να μη παραδεχτώ ότι δεν έχω συνδυάσει τη φωνή του με πολλούς metal ύμνους, όπως επίσης εκτιμώ και τη συνολική προσφορά του στη μουσική. Έτσι δε μπορώ να βρω κάτι αποτρεπτικό για τη μη απόκτηση του “Celebrator”, αφού και να ήθελα, τα 25 κομμάτια του διπλού cd σε αφήνουν πλήρως ικανοποιημένο! Από πολύ προσωπικά κομμάτια για τον ίδιο τον UDO, μέχρι και σπουδαίες συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες (Lordi, Hammerfall), μα και cover κομμάτια σε Judas Priest!
Συμπερασματικά καταλήγω σε δυο απλά γεγονότα. Πρώτον το “Celebrator” δεν είναι μια κακή μουσική επένδυση και δεν απευθύνεται μόνο στους fan του UDO και δεύτερον, πως ο γερόλυκος δεν κατέθεσε ακόμη τα όπλα και θα βρίσκεται δίπλα μας πολεμώντας για πολύ καιρό ακόμα!

472