CANNIBAL CORPSE: “Torture”

Καλώς τα αγόρια τα κάφρικα! Τρία περίπου χρόνια έχουν περάσει από το (σχετικά μέτριο για το γράφοντα) “Evisceration Plague” και οι λατρεμένοι της death metal κοινότητας Αμερικάνοι βάζουν ξανά φωτιά στα ηχεία μας. Το Torture” αποτελεί μια φυσική συνέχεια του ήχου που έχουν αποκτήσει οι Cannibal Corpse από το 2005 που πρωτοσυνεργάστηκαν με τον Erik Rutan πίσω από την κονσόλα.

Φαίνεται πως υπάρχει χημεία σε ότι αφορά την παραγωγή και δε θα διαφωνήσω, μιας και ομολογουμένως και το “Kill”, αλλά και το “Evisceration Plague” έχουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται το brutal death όργιο του Rob Barrett και της παρέας του. Η μόνη διαφοροποίηση είναι πως το “Torture” αποτελεί την καλύτερη στιγμή του group από την εποχή του “Gore Obsessed”! Όπως και να έχει βέβαια, ο  δίσκος δεν πρόκειται να εκπλήσσει τους οπαδούς, και αυτό για τέτοιου είδους μπάντες είναι θετικό. Άλλωστε δύσκολα μπορούν να γίνουν πιο brutal οι Cannibal Corpse, εκτός και εάν μιλούσαμε για grind, ενώ τεχνικά δε νομίζω να αμφισβητεί κάποιος το ποιόν μελών! Τολμώ να πω μάλιστα πως το εν λόγω album θα είτο μια αρκετά καλή αφετηρία για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το συγκρότημα, αρκεί να μη θεωρούν πως το death metal περιορίζεται μονάχα σε μπάντες από τη Σουηδία. Για τους fan πάντως το Torture” δε θα αποτελέσει το highlight της πολύχρονης καριέρας των Cannibal Corpse, από την άλλη όμως την αναζήτηση του peak την έχει ξεπεράσει το σχήμα προ πολλού, οπότε κουνήστε την κεφάλα σας ελεύθερα μέχρι την επόμενη καφρίλα που θα κυκλοφορήσουν.


474

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.