MethodX: “Closer to the Sun”

Από τη μεριά της Λέσβου έρχονται οι MethodX, μια progressive hard rock πεντάδα με το ντεμπούτο της, “Closer to the Sun“, να στέκεται ως μια αξιοπρεπείς προσπάθεια στηριζόμενο κυρίως στη πρωτοτυπία του.

Το γεγονός που σημαδεύει καθοριστικά το album είναι τα απροσδιορίστου ύφους φωνητικά που ναι μεν ταιριάζουν στο progressive παίξιμο των Μυτιληναίων, κουράζουν όμως από το τρίτο κι όλας κομμάτι, τη στιγμή όμως που είναι καλά κι ενδιαφέροντα. Συγκεκριμένα, τα φωνητικά ακούγονται εις τριπλούν με διαφορετικές συνάμα χροιές, μονότονα στις νότες τους, καλά μεν, κουρασμένα δε.

Από μεριάς μουσικής έχουμε ακριβώς αυτό που τους χαρακτηρίζει: progressive hard rock. Η ποιότητα της δεν παρεκκλίνει πολύ απ’ τα φωνητικά καθώς είναι κάπως καλύτερη αλλά το ίδιο σπάνια ευρηματική. Υπάρχουν τεχνικές στιγμές, άλλες μελωδικές κι άλλες πιο heavy και γρήγορες. Στο κάθε τι από τα παραπάνω όμως πάντα υπάρχει η αίσθηση της ανάγκης για κάτι περισσότερο αφού παραδείγματος χάριν υπάρχουν σημεία που σήκωναν ένα πιο “βαρύ” ύφος ή ένα πιο μελωδικό στοιχείο άλλοτε.

Από γενική σκοπιά, το “Closer to the Sun” είναι μια καλή προσπάθεια απ’ τα λιγότερο ενεργά μέρη της χώρας μας στον χώρο της rock μουσικής. Αν οι MethodX ξεθαρρέψουν και διορθώσουν μικρολεπτομέρειες δεν θα αργήσουν να μαθευτούν.


436