EL CACO: “Hatred Love & Diagrams”

Οι El Caco είναι μια μπάντα από την Νορβηγία που ούτε λίγο ούτε πολύ βρίσκεται στο μουσικό στερέωμα για πάνω από μια δεκαετία. Οφείλω να ομολογήσω πως δεν γνώριζα την ύπαρξη της μπάντας αν και διαβάζοντας το press release για την καινούργια τους κυκλοφορία κατάλαβα ότι δεν είχαν κάνει και πολλά βήματα έξω από την χώρα τους.

Από το όνομα της μπάντας (Νορβηγοί με Ισπανικό όνομα!!!), το εξώφυλλο του καινούργιου τους δίσκου καθώς και το από το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν είχα ακούσει κάτι για αυτούς δεν περίμενα να ακούσω κάτι συνταρακτικά καλό στην καινούργια τους δουλειά με τίτλο Hatred Love & Diagrams. Πόσο λάθος έκανα, πραγματικά. Πόσο μετάνιωσα που δεν ήξερα την μπάντα όλα αυτά τα χρόνια και πόσο χάρηκα που τους ανακάλυψα.

Alternative rock ύφος, κατά κύριο λόγο, με πολλές επηροές από Tool και Godsmack, συνθέτουν ένα αποτέλεσμα κάτι παραπάνω από αξιόλογο. Για έναν καλό δίσκο το θέμα δεν είναι μόνο να καταφέρεις να κάνεις συνδυασμούς ειδών με ωραίο τρόπο. Ή μάλλον αυτό είναι ένα κομμάτι. Το αποτέλεσμα αποκτάει πραγματικά αξία όταν τα riff, οι μελωδίες, οι ρυθμοί, οι αλλαγές έχουν πραγματικά κάτι να πουν, διαθέτουν πρωτοτυπία, δεν σε κουράζουν, σου καρφώνονται στο μυαλό και δεν τις βαριέσαι εύκολα. Και επειδή το “Hatred Love & Diagram’s” είναι όλα τα παραπάνω, γι αυτό είναι ένας εξαιρετικός δίσκος. Έτσι απλά. Α, και για κάτι ακόμη. Επειδή εκεί που νομίζεις πως ακούς κάτι που σου θυμίζει τις καλές δουλειές των Pearl Jam και των Alice In Chains αρχίζουν να εμαφανίζονται στοιχεία από τον χώρο του metal που σε κάνουν να αναπολείς τις εποχές που που οι Tool και οι A Perfect Circle ήταν οι αγαπημένες σου μπάντες.

Αν τυχόν λοιπόν έχετε προκαταλήψεις για το τι πρόκειται να ακούσετε ξεχάστε τα όλα και αποκτήστε την καινούργια δουλειά των El Caco χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάντε το, επειδή σας αρέσει η καλή μουσική και επειδή αρέσκεστε στο να ανακαλύπτεται αξιόλογα συγκροτήματα. Απλά τα πράγματα.

595

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.