TODAY FOREVER: “Relationshipwrecks”

Οι Γερμανοί Today Forever συμπληρώνουν φέτος δέκα χρόνια στην hardcore/punk σκηνή και έχοντας ήδη στην συλλογή τους δύο ολοκληρωμένες δουλείες και ένα EP, κυκλοφορούν αισίως την τρίτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο “Relationshipwrecks“. Όπως και με τις προηγούμενες κυκλοφορίες φρόντιζαν απλόχερα να μας προσφέρουν καλοπαιγμένο (post) hardcore/punk έτσι και εδώ φροντίζουν να μην μας απογοητεύσουν.

Οι επιρροές από Comeback Kid είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στην τελευταία τους δουλειά (όχι ότι πριν δεν ήταν βέβαια) και δείχνουν να κατευθύνονται περισσότερο σε έναν πιο punk ήχο αφήνοντας πίσω τις πολυπλοκότητες και τα καθαρά/emo ρεφρέν των προηγούμενων χρόνων. Να σας πω την αλήθεια δεν με χάλασε καθόλου αυτή η αλλαγή. Και τα κομμάτια ακούγονται να έχουν μια πιο συγκεκριμένη ταυτότητα και οι ίδιοι φαίνεται να μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα σε αυτό το ύφος. Ξεχάστε λοιπόν τα Poison the Well και Time In Malta περάσματα κατά ένα μεγάλο βαθμό και φανταστείτε μία μίξη Comeback Kid (σε μεγάλο βαθμό, επαναλαμβάνω), Earth Crisis , Have Heart και Rise And Fall.

Οι δώδεκα συνθέσεις διάρκειας περίπου μισής ώρας ακούγονται ευχάριστα, με τα “Dynamics”, Boreout”, The Trial”, Soothe My Soul” και Dancing Queen” να αποτελούν τα πιο δυνατά κομμάτια του δίσκου. Συμπερασματικά λοιπόν, τίποτα το ιδιαίτερο που θα μας καθηλώσει από την μία και τίποτα για να απορρίψουμε εξ ολοκλήρου από την άλλη. Ίσα ίσα μάλιστα, πιστεύω πως το Relationshipwrecks κατατάσσεται άνετα στις άνω του μετρίου κυκλοφορίες.


379

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.