GO ASK ALICE: “Finally”

Το πρώτο full-length των Ελλήνων Go Ask Alice είναι… επιτέλους γεγονός με τους επί χρόνια οπαδούς τους να βρίσκονται μπροστά από μια ολοφάνερη ανανέωση και φρεσκάδα την οποία φέρει η μπάντα στο “Finally“. Στα δώδεκα κομμάτια που βρίσκουμε στο εσωτερικό του αντι­με­τω­πί­ζου­με μελωδικό και όμορφο, κλασσικά Αμερικάνικο, hardcore με punk ξεσπάσματα.

Άλλοτε γρήγορο και άλλοτε πιο χαλαρό, το “Finally” είναι ένας πολύ ευχάριστος δίσκος και κυρίως έτσι χαρακτηρίζεται, και όχι από τους εκκεντρικούς του τίτλους, καθώς και από τις περισσότερο radio friendly/pop στιγμές του (βλέπε “I Am Number XIII for Everyone But My Drummer”). Οι στίχοι του δίσκου είναι ουσιαστικοί και έξυπνοι ενώ η ενορχήστρωση τους σωστή και καλοδουλεμένη, όλα σύνολο ώριμης δουλειάς. Ότι έκανε τους Go Ask Alice αγαπητούς στο Ελληνικό κοινό μέσα από τα live τους βρίσκεται στο “Finally” με ανεβασμένο επίπεδο: η ενέργεια του album είναι ασταμάτητη χωρίς κοιλιές, οι εναλλαγές grunt/clean φωνητικών ιδανικές ενώ τα riffs των κομματιών είναι πιο κολλητικά κι από γρίπη!

Αν και πήρε καιρό στους Go Ask Alice, μετά το EP τους ήρθε και το ντεμπούτο LP τους όπου συνεχίζουν να δείχνουν ζωντανοί κι έτοιμοι να αποδείξουν το ταλέντο τους. Άλλη μια πολύ καλή κυκλοφορία από την Ελληνική σκηνή που κατά τα άλλα δεινοπαθεί χρόνια.


482