66- Suffer Well

Απεργίες, απεργίες και πάλι απεργίες. Μπου­χτί­σα­με και πλέον ούτε που λέμε κάτι για αυτό! Εννοείται πως ο εκάστοτε ερ­γα­ζό­με­νος οφείλει να διεκδικήσει τα δι­καιώ­μα­τά του, αλλά όταν αυτό γίνεται εις βά­ρος άλλων, κάτι με χαλάει. Και ας το πά­ρου­με ε­πι­τέ­λους απόφαση: τέτοιου είδους κι­νή­σεις είχαν πέραση πριν πολλά χρόνια, αλ­λά τώρα δε φτουράνε τίποτα…

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}FB5HXYpR4B4|152|160|1{/youtube}

Depeche Mode:
“Suffer Well”

Διάβαζα τις προ­άλ­λες σε διά­φο­ρα forum λο­γύ­δρια και απλουστευμένου τύπου μα­νι­φέ­στα από τους λογής απεργούς, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να φτά­σουν στα άκρα… Σα μικροαστός όμως που είμαι, δεν καταλαβαίνω πλέον αυτής της μορφής τη δια­μαρ­τυ­ρία. Ποια ακριβώς η χρη­σι­μό­τη­τα της συνεχούς τα­λαι­πω­ρίας όλων των πολιτών πέ­ραν των ουσιαστικά ι­θυ­νό­ντων; Νο­μί­ζε­τε δηλαδή πως ιδρώνει το αυτί ο­ποι­ου­δή­πο­τε επειδή κάνετε τη ζωή δύ­σκο­λη στους υπόλοιπους;

Το Μετρό δηλαδή γιατί απεργεί; Όταν έμπαιναν από την πίσω πόρτα αν­ει­δί­κευ­τοι βυσματίες ήταν καλά και τώρα ξεσηκώνονταιυπεύθυνους σταθμών, όχι τώρα! Ή καλό θα ήταν να έκαναν τέτοιο σαματά οι οδηγοί λεωφορείων για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά… Αλλά, μπα! Όσο κάποιος είναι εντάξει με τα λεφτά του, δεν ασχολείται με το τι γίνεται τριγύρω του!

rocka66Επίσης, γιατί δεν πιάνουν όλοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δουλειά, αλλά να μην αφήνουν τους επιβάτες να πληρώνουν εισιτήριοζημιά που θα έχει το κράτος! Διότι έτσι, και οι εργαζόμενοι θα πάνε στις δουλειές τους χωρίς να δίνουν αμαχητί το μεροκάματό τους στον κάθε ταρίφα και εσείς θα βγεί­τε κερδισμένοι. Εμένα πά­ντως που φαίνεται καλή ιδέα! Α­φή­στε που θα έχετε και τον κό­σμο με το μέρος σας… Αλλά είναι δυνατόν να δουλέψει ο κλασικός ο παρτάκιας ο έλληνας τσά­μπαταξί προ­κει­μέ­νου να “αγωνιστούν” κά­ποι­οι. Όχι! Εσείς για κάποιο πε­ρί­ερ­γο λόγο, οφείλετε να δου­λέ­ψε­τε ουσιαστικά τσάμπα, ενώ οι των Μέσων, έχουν κα­λύ­τε­ρα πράγματα να κάνουν.

Έχουμε πήξει και στα σκουπίδια (όχι δε μιλάω για αυτά που βρίσκονται εντός Βουλής, αυτήν τη φορά)! Τριτοκοσμικές εικόνες και όταν ο Βενιζέλος μιλάει για συνθήκες 2004, να υπενθυμίσω πως τότε τουλάχιστον η Αθήνα ήταν πιο καθαρή ελέω Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης το σουβλάκι τότε δε στοίχιζε 2,20 ευρώ (άσχετο, αλλά πάντα σχετικό)! Το ότι η βρωμιά βέβαια πλήττει ουσιαστικά μονάχα τους απλούς πολίτες, πάλι περνάει στο κουτουρού… Μήπως λοιπόν να γινόταν εναπόθεση όλων των απορριμμάτων έξω

rocka66

από τα σπίτια των πολιτικών; Ω, μα τι λέω ο βέβηλος…

Δε φταίω εγώ όμως! Όταν δια­βά­ζω περί “άκρων”, υποθέτω πως οι απεργοί είναι έτοιμοι για όλα και όχι για αυτά που κάνουν συ­νή­θως… Αν είναι έτσι οι “ε­πα­να­στά­σεις” και τα “μαχαίρια στο κόκκαλο”, τότε είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας. Όταν δια­δη­λώ­νεις μονάχα “για τους τύπους”, έτσι ώστε να μη φανείς άπραγος στα μάτια του κόσμου, τότε χάνεται όλο το νόημα. Καλώς ή κακώς, χρειάζονται άλλα μέτρα πια και το να ταλαιπωρούνται συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι δίχως να φταίνε καταντάει κουραστικό.

Καλά, και αυτό που έγινε πριν λίγες μέρες με τη δήθεν απεργία στα διυλιστήρια ήταν επικό! Έτρεχαν πανικόβλητοι οι πολίτες να γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους και τελικά το βράδυ της ίδιας ημέρας αναστάλθηκε η απεργία. Ίσα ίσα δηλαδή που αύξησαν τα πρατήρια τις τιμές τους εκμεταλλευόμενοι των συνθηκών! Βέβαια, δεν περιμένει κανείς τσίπα από δαύτους! Εδώ όταν έχουν απεργία όλα τα Μέσα και οι ταρίφες, τις αυξάνουν ούτως ή άλλως… Συμπαράσταση, the Greek way!

Δημοσιεύθηκε στις 17/10/11

ΥΓ ρε συ πρίγκιπα, αντί για τον Παναθηναϊκό δεν σώνεις την Ελλαδίτσα καλύτερα;

rocka66

166

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.