TRANSATLANTIC: "More Never Is Enough- Live @ Manchester and Tiburg 2010"

Με κοροϊδεύετε, έτσι; Πρόκειται περί ανεκδότου, δε μπορεί! Τέταρτη επίσημη live κυκλοφορία μέσα σε έντεκα χρόνια ζωής και με μόλις τρία studio album; Θα μας τρελάνετε; Έχει νόημα δηλαδή τώρα αυτό;

Οι Transatlantic, το project των Mike Portnoy (Adrenaline Mob, OSI, ex- Dream Theater etc), Neal Morse (Spock’s Beard), Pete Trewavas (Marillion, Kino etc) και Roine Stolt (The Flower Kings, The Tangent), αποφασίζουν να βγάλουν στην αγορά μια ακόμα ζωντανά ηχογραφημένη εμφάνισή τους, ένα περίπου χρόνο ύστερα από την προηγούμενη. Τι το διαφορετικό έχει το “More Never Is Enough”“The Whirlwind”, στο δεύτερο τα “All of the Above”, “We All Need Some Light” από το ντεμπούτο “SMPT:e” και το “Duel With the Devil” από το “Bridge Across Forever”, ενώ στο τρίτο τα “Bridge Across Forever” και “Stranger In Your Soul”, πάλι από το “Bridge Across Forever”. Ίδιο λοιπόν και το setlist με το προηγούμενο live πόνημα του σχήματος. Άρα τι μένει; Πέρα από μια έξοχη απόδοση της μπάντας (αυτό έλειπε με τέτοια ονόματα) και την ποιότητα των συνθέσεων των Transatlantic, τίποτα που να δικαιολογεί αυτήν την κίνηση! Το μόνο θέλγητρο σε ότι αφορά τους fan θα αποτελέσει το διπλό DVD που συνοδεύει το “More Never Is Enough”, το οποίο πέρα από το show στο Tiburg, θα περιέχει διάφορα καλούδια και extras (εδώ να υπενθυμίσω πως πέρυσι είχε κυκλοφορήσει και άλλο DVD από το group…) Ειλικρινά δε μπορώ να μπω στη διαδικασία να καταλάβω το τι προσπαθούν να κάνουν οι Transatlantic και μάλλον δε θέλω. Οι σκληροπυρηνικοί, επενδύστε… Οι υπόλοιποι προσπεράστε, ενώ όσοι δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τη μπάντα, να μια ευκαιρία για ένα άτυπο live “best of”.


418

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.