LOWE: "Evolver"

Οι Σουηδοί Lowe επιστρέφουν με την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά τους. Όσοι λοιπόν στο άκουσμα σχημάτων τύπου Depeche Mode και New Order, βγάζετε σπυριά, κάπου εδώ φτάνει το τέλος αυτού του review για εσάς.

Οι υπόλοιποι, σε περίπτωση που το όνομα της μπάντας δε σας λέει κάτι και συνάμα σας αρέσει το electro pop των 80s, πρέπει να τσεκάρετε οπωσδήποτε τους Lowe. Όσοι τους γνωρίζατε ήδη, το Evolver” κινείται στα γνωστά ηχητικά τους πλαίσια, με τη διαφορά πως το ύφος είναι πιο σκοτεινό. Μη φανταστείτε καμιά τρελή ατμόσφαιρα, απλώς οι τόνοι έχουν πέσει (σχετικά) και ο πεσιμισμός έχει την τιμητική του. Μάλιστα, εάν εξαιρέσουμε την καθαρή παραγωγή, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να προδίδει πως το Evolver” κυκλοφορεί τώρα και όχι πριν είκοσι (και βάλε) χρόνια. Και το τρίο από τη Σουηδία ξέρει πολύ καλά τι κάνει! Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το ντεμπούτο τους είχε προταθεί για τρία βραβεία στα Scandinavian Alternative Music Awards, αποσπώντας τελικά αυτό του “καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου”! Το “έχουν” ρε παιδί μου, πως το λένε! Είναι πάρα πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και προσωπικά γουστάρω να βλέπω τόσο άρτιες συνθετικά δουλειές στο ιδίωμα. Οι fan του synthpop λοιπόν, καλά θα κάνουν να τσεκάρουν το Evolver”, γιατί πολύ απλά περιέχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να τους αρέσει!


398

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.