DECAPITATED (15/09/11) AN CLUB

Για άλλη μια φορά το 95% του κοινού έπρεπε να υποστεί ώρες ταλαιπωρίας με τη σήμα κατατεθέν καθυστέρηση του venue (45 λεπτά), τα υπερβολικά πολλά support συγκροτήματα και την αφόρητη ζέστη από την αυτοσχέδια σάουνα που κάποιοι θεώρησαν πως θα μας έκανε και καλό.

Πρώτα απ’ όλα, οι Necrorgasm και οι Nordor, ανεξαρτήτως ποιότητας, συμπεριλήφθηκαν μόνο και μόνο για να χάσουμε κάθε ενδιαφέρον και ενέργεια είχαμε για τους headliners. Άμα γίνεται δηλαδή, στο επόμενο live να βάλουμε οχτώ συγκροτήματα να “ανοίγουν” και να το αποκαλέσουμε και φεστιβάλ.

Necrorgasm

Παρ’ όλα αυτά και τα δύο συγκροτήματα έπαιξαν αρκετά καλά αλλά μάλλον αδικήθηκαν εξ’ αιτίας άλλων ατόμων που συμφωνούν με τα προαναφερθέντα στοιχεία και απλά κουράστηκαν περιμένοντας. Οι Necrorgasm είχαν πάντως το κοινό τους και καθ’ όλη τη διάρκεια του 7 με 8 κομματιών set τους υπήρξε αρκετό περιστασιακό headbanging.

Τίποτα το πιο έξαλλο και με τους Nordor οι οποίοι ήταν λίγο καλύτεροι με ανώτερο ήχο και φωνητικά. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έπαιξαν κοντά στα έντεκα κομμάτια χωρίς να ξεπερνάνε σε διάρκεια αυτή ενός απλού support ονόματος οπότε έκαναν μια πολύ χορταστική εμφάνιση. Αυτό βέβαια δεν έγινε αντιληπτό από πολλούς που αρκέστηκαν στο κους κους με τη μπύρα στο χέρι λίγο πίσω από εμάς που ήμασταν κάγκελο.

03-Nordor

Αν η βραδιά είχε μόνο τους Mortal Torment στο ξεκίνημα της όλα θα ήταν τέλεια. Κι αυτό γιατί από μόνοι τους κατάφεραν να επαναφέρουν την ενέργεια στα σώματα όλων όσων παρευρίσκονταν εντός των τειχών του club, όντας και οι ίδιοι το ίδιο ενεργητικοί. Τα πρώτα crowd surfing έκαναν την εμφάνιση τους με τον ζηλιάρη τραγουδιστή να ακολουθεί και μια μπάντα ορεξάτη για αυτή την “καλή φάση” της βραδιάς.

04-MortalTorm

Το σημαντικότερο, αλλά και αυτό που υπονοείται με τα άνωθι, είναι πως με αυτό το group κανείς δεν απογοητεύτηκε. Ακριβώς, η προσοχή όλων τραβήχτηκε ακαριαία και κρατήθηκε για τα 40 λεπτά που οι Mortal Torment παρέμειναν στη σκηνή του An Club.

Οι τεχνικοί deathsters Decapitated έκαναν την εμφάνιση τους λίγο αργότερα δίνοντας την έναρξη τους με το “Knife”. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως οι ίδιοι θα συμβιβάζονταν με ήχο κατώτερο του τέλειου. Αυτά είναι αυτονόητα. Οι Πολωνοί τα έδωσαν όλα σε τόσο μεγάλο βαθμό που ο ιδρώτας έφευγε ποτάμι απ’ το πρώτο κομμάτι (ανέφερα τη σάουνα έτσι;).

Decapitated

“Carnival is Forever Tour” είναι το όνομα στης οποίας το πλαίσιο μας επισκέφτηκαν οπότε ακούσαμε μια συλλογή κομματιών η οποία αποτελούνταν κυρίως με στιγμές από το “Carnival is Forever”. Δηλαδή Pest, United, Homo Sum, “404”. Ωραία επιλογή για το κλείσιμο ήταν το ομότιτλο του ντεμπούτου album τους, Winds of Creationκαι φυσικά το “Spheres of Madness”.

Decapitated

Δεν χωράει να μιλήσουμε για χημεία κοινού – συγκροτήματος αφού οι Decapitated ήταν αρκετά ζεστοί και αρκετά επαγγελματικοί ώστε να είμαστε σίγουροι πως χάρη σ’ αυτά τα συστατικά το κοινό τους πάντα είναι αρκούντως ανταποδοτικό. Αν έχουμε παράπονο ήταν το setlist των δέκα μόλις κομματιών αλλά ελπίζουμε ταυτόχρονα να μην ήταν η τελευταία φορά που μας επισκέπτονται.

Decapitated setlist:
The Knife
Day 69
Pest
United
Another War
Homo Sum
404
Winds of Creation
Spheres of Madness

Κείμενο/ photos: Παναγιώτης Πετρόπουλος

416