ALTAR OF OBLIVION: “The Seven Spirits”

Χαρμόσυνα νέα για τους φίλους του epic/doom metal! Οι Δανοί Altar Of Oblivion, επιστρέφουν μετά από 7 χρόνια δισκογραφικής απουσίας και “ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά” του epic/doom.

Οι Δανοί metallers, δημιουργήθηκαν το 2005 από τους Allan B. Larsen και Martin Meyer Mendelssohn Sparvath, στο Άαλμποργκ. Έχοντας κυκλοφορήσει ένα demo, δύο EPs και δύο albums μέχρι τώρα, είναι έτοιμοι για την Τρίτη full length δουλειά τους, που είναι και η πιο ολοκληρωμένη.

Η μπάντα, χωρίς να διαφοροποιήσει τον ήχο της, δημιούργησε ένα album αρκετά επικό, με τα doom στοιχεία να το συντροφεύουν καθ’όλη τη διάρκειά του και ένα ‘80s feeling να “αιωρείται” πάνω από τα κομμάτια.

Οι Altar Of Oblivion, φαίνεται ότι δούλεψαν πολύ το συνθετικό κομμάτι του δίσκου και επένδυσαν στο “old school feeling” της χρυσής δεκαετίας του heavy metal. Κομμάτια όπως τα “Created In The Fires Of Holiness”, “No One Left” και το ομώνυμο “The Seven Spirits”, αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές και προσθέτουν ακόμα ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του epic/doom ήχου. Κομμάτια, που θα μπορούσαν πολύ άνετα να γίνουν ύμνοι στο χώρο τους, αφού διαθέτουν και την στιχουργική ποιότητα αλλά και το μουσικό θράσος για να αφήσουν εποχή.

Το album, σε μερικά σημεία, αναβλύζει από doom στοιχεία. Ιδιαίτερα σε τραγούδια όπως τα “Solemn Messiah”, “Gathering At The Wake” και “Grand Gesture Of Defiance”, το εισαγωγικό μέρος σε παραπέμπει σε doom ύμνους και δείχνει τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας.

Συνολικά,  πρόκειται για ένα album-σταθμό, στη μουσική ιστορία των Altar Of Oblivion. Ένα album, που θα εντυπωσιάσει και τον πιο “δύστροπο” ακροατή του epic/doom metal. Σίγουρα, από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς στο χώρο του. Νομίζω, και ένας δίσκος που θα μνημονεύεται με τα χρόνια σαν ένα διαμάντι του χώρου.

https://www.facebook.com/altarofoblivion

571

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.