STONECAST: “I, Earther”

Η Γαλλική heavy metal σκηνή μας έχει δώσει κατά καιρούς κάποια αρκετά προοδευτικά album στο είδος τους.

Από τους Gojira, που έδωσαν το κάτι παραπάνω στον όρο progressive death metal, μέχρι τώρα στους Stonecast που στο νέο τους δίσκο “I Earther”, δίνουν μια νέα εκδοχή στο heavy metal.

Οι Γάλλοι metallers ιδρύθηκαν το 2002 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει δύο demos, τα “The Crossing” και “Stonecast”, και δύο albums, τα “Inherited Hell” και “Heroikos”. Το “I Earther” είναι το τρίτο πόνημα της μπάντας και ίσως το πιο “προοδευτικό” σε ήχο.

Και αυτό γιατί οι Stonecast, φαίνεται ότι βρήκαν τον ηχητικό συνδυασμό που τους ταιριάζει. Heavy metal, με διάσπαρτα heavy stoner στοιχεία και αρκετά μελωδικά περάσματα είναι αυτό που αντιλαμβάνεται κάποιος σαν ακούσει τον νέο δίσκο.

Από την αρχή του το album, είναι αρκετά πιο heavy (“Captors Of Insanity”) και κάποιες στιγμές power-ίζει (“Goddess Of Rain”), χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια του heavy metal. Τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου, είναι αρκετά heavy, με δυνατά riffs και καλογραμμένα στιχουργικά, κάτι που σου δίνει την αίσθηση ότι το ένα είναι φυσική συνέχεια του άλλου. Ειδικά τα “The Earther”, “Animal Reign”  και “Precipice To Hell”, είναι τραγούδια που σου “πέφτει το σαγόνι” όταν τα ακούς. Δυνατές συνθέσεις, που δύσκολα βρίσκεις σήμερα ακόμα και σε top ονόματα της σκηνής.

Το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του album, δεν είναι άλλο από το επικό “The Cherokee”. Ένας σχεδόν οκτάλεπτος ύμνος, με εμφανή τα σημάδια του heavy/stoner, αλλά heavy metal όσο δεν πάει. Νομίζω ένα κομμάτι, που αν το είχε γράψει κάποια μεγάλη μπάντα θα μιλάγαμε για μνημείο στο χώρο του. Η επιρροή του μοντέρνου ήχου, φαίνεται στο “Resistance”.

Συνολικά, πρόκειται για μία εξαιρετική κυκλοφορία που δίνει το δικαίωμα στους Γάλλους να ευελπιστούν σε καλύτερη συνέχεια. Οι φίλοι του είδους, θα το απολαύσουν και ακόμα και οι πιο “προοδευτικοί” θα εντυπωσιαστούν με το αποτέλεσμα. Μία ακόμα πολύ καλή κυκλοφορία, από τη Γαλλική σκηνή που συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

558

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.