PURE VIOLENT HEDONISM : “Dawn of Suffering”

Ενάμιση χρόνο μετά από το ομότιτλο debut EP τους, οι Ρεθυμνιώτες deathcorers επανέρχονται με ένα δεύτερο EP έξι κομματιών, με τον τίτλο “Dawn of Suffering”.

Συνθετική αμεσότητα, σε τραγούδια των οποίων οι επιρροές από Caliban / Heaven Shall Burn είναι ξανά εμφανείς, κάτι που σημαίνει ότι ο ακροατής θα συναντήσει σφιχτοδεμένο μοντέρνο και μελωδικό death metal. Καταιγιστική “riffολογία”, που διίσταται ανάμεσα στις death φόρμουλες και τα post ατμοσφαιρικά backgrounds, ρυθμικό δίδυμο σε μεγάλα κέφια και ένας εξαιρετικός growler πίσω από το μικρόφωνο, με περίσσεια βάθους, οργής και δύναμης.

Όλα τα κομμάτια του “Dawn of Suffering” είναι αξιοπρεπέστατα αν και σαφέστατα προσανατολισμένα (έντιμο tributing) προς τους Γερμανούς θεούληδες του σύγχρονου  Euro Death Metal . Το κατά την συνήθη παράδοση των Heaven Shall Burn, instrumental intro, “Dawn Of Hope”, τα “Backstabbed” (του οποίου το ρεφρέν ανεπαίσθητα μου έφερε ένα In Flames  déjà vu ) και “Driven By Lie”, η  black / death άποψη και το Gojira-ικό άρωμα του “End Of Hope”, η απελπισμένη doom-ίλα του “Tragedy” και ο punky αέρας του “Vanity”, είναι πολύ καλά δείγματα συγκρατημένης, όσο και ιντελεκτουάλ βαρβαρότητας.

Το δεύτερο βήμα των Κρητικών metallers, είναι ανάλογα θετικό του debut τους. Η αγάπη για τους μέντορές τους, παρουσιάζεται ευπρεπώς και παρά την έλλειψη ταυτότητας, οι φίλοι του είδους θα απολαύσουν ένα αξιόλογο, “ζωηρό” album.  Πιθανολογώ ότι σε μελλοντική full length δουλειά, θα ισχυροποιηθεί το προσωπικό συνθετικό στίγμα της μπάντας. “Ανέμπνευστους”, δεν τους λες με τίποτα.

https://www.facebook.com/Pure-Violent-Hedonism-864511620312253/

601

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.