STEEL PROPHET: “The God Machine"

Έχεις ένα heavy/power group με αρκετά progressive στοιχεία και  του προσθέτεις έναν πολύ καλό melodic power metal frontman, τι κερδίζεις; Το νέο album των Steel Prophet, με τον δικό μας R.D. Liapakis τραγουδιστή και τίτλο “The God Machine”!

Οι Αμερικανοί power metallers, με 36 χρόνια παρουσίας στο χώρο του power metal και 8 στούντιο albums, 4 demos, 1 EP και 3 compilations και έπειτα από 5 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, δηλώνουν παρόντες με το καλύτερο δυνατό τρόπο, σε αυτό το νέο τους δίσκο με τίτλο ‘’The God Machine”.

Ο ήχος του group, είναι ο γνωστός US power metal, με αρκετά progressive στοιχεία. Η διαφορά είναι η επιλογή του frontman. Ο γνωστός σε όλους τους Έλληνες, R.D. Liapakis, είναι ο εκλεκτός των Steel Prophet σε αυτή τη προσπάθεια τους. Η melodic power φωνή του τραγουδιστή των Mystic Prophecy, έρχεται να ταιριάξει ‘’γάντι” με το US power metal των Καλιφορνέζων.

Το album, έχει όλα τα στάνταρ που έφεραν οι Steel Prophet στο heavy metal. Power ήχος, γρήγορος ρυθμός και αρκετά heavy riffs, “μπολιασμένα” με ολίγη δόση progressive. Αυτό που κάνει τη διαφορά σε αυτό το δίσκο είναι η φωνητική προσέγγιση του R.D. Liapakis που με τη μελωδική, αλλά συνάμα και γεμάτη power στοιχεία, φωνή του, δημιουργεί ένα από τα πιο εύηχα αποτελέσματα που έχω ακούσει. Έτσι, κομμάτια όπως τα “Thrashed Relentlessly” και “Dark Mask/ Between Love And Hate”, γίνονται αυτομάτως αντιπροσωπευτικά δείγματα γραφής της νέας δουλειάς του group.

Η επιρροή του R.D. Liapakis στη μπάντα, έρχεται με τα “Crucify” και “Buried And Broken” όπου φαίνεται ξεκάθαρα το μελωδικό ύφος του frontman. Άλλωστε, ο Έλληνας τραγουδιστής κρίνοντας από αυτά τα δύο κομμάτια, σίγουρα βοήθησε και στιχουργικά. Εννοείται, ότι δε θα έλειπε και η power πλευρά της μπάντας, με τα ‘’The God Machine” και “Soulhunter” να είναι η πιο heavy πλευρά των Steel Prophet στο album. Στα πιο ενδιαφέροντα του δίσκου, σίγουρα κατατάσσεται το hard rock-ίζων “Life=Love=God Machine”.

Νομίζω, μια πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη που οδήγησε σε ένα album-σταθμό για τους Αμερικανούς metallers. Ένα από τα καλύτερα albums της μπάντας, και από τα καλύτερα power metal albums της χρονιάς. Σίγουρα, ένα από τα must have για τους φίλους του είδους. 

517

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.