TOUCHSTONE: "The City Sleeps"

Πολλές φορές αναρωτιέται κανείς πως… τόσα πολλά female fronted bands υπάρχουν. Ακόμα κι αυτά που αξίζουν, θα αντέξουν; Μερικά το κάνουν αυτή τη στιγμή και ξεπερνάνε τις όποιες δυσκολίες. Όπως οι Nightwish. Καταρχήν, οι Touchstone δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους.

Εκτός ίσως από κάποιες στιγμές που τα φωνητικά συμπίπτουν. Άλλες μπάντες που έρχονται στο μυαλό είναι οι After Forever και Deadlock. Το είδος τους είναι pure female fronted rock. Ορισμένες φορές αυτό γίνεται πιο μελωδικό και τότε κρίνεται περισσότερο ως μπαλαντοειδές κομμάτι παρά standard. Τα αντρικά φωνητικά μοιάζουν για κάποιον λόγο με guest αλλά δεν είναι άσχημα και ταιριάζουν.

Το “The City Sleeps” είναι το τρίτο album των Touchstone οι οποίοι είναι περίεργα διάσημοι στο εξωτερικό και άσημοι στην Ελλάδα της οποίας οι fan επιδίδονται σε κάτι τέτοια σχήματα. Στον δίσκο αν και δεν υπάρχουν τα μπαμ από άποψη δυναμικότητας, υπάρχουν τα όπως και να’ χει δυνατά και όμορφα πιασάρικα κομμάτια (κλειδί έκαστου το refrain).

Ακροβατώντας θα λέγαμε πως οι αγαπημένοι των Touchstone είναι μουσικοί όπως Van Halen, Marillion και Yes. “Ωωπ, για τέτοιο rock μιλάγαμε;”. Περίπου ναι αλλά σε εκσυγχρονισμένη έκδοση. Όλα αυτά ευτυχώς θα βοηθήσουν στο να μην αντιμετωπίζονται ως ένα απλό “γυναικείο” συγκρότημα. Εν τέλει το The City Sleeps καταλήγει να είναι στα πιθανά καλύτερα female fronted albums για φέτος.


443