IRON FIRE: “Beyond The Void”

Είσαι 25 χρόνια στο χώρο του heavy metal. Έχεις κυκλοφορήσει, δύο κλασσικά πλέον για σένα albums, τα “Voyage Of The Damned” και “Among The Dead”. Τί χρειάζεται πλέον να κάνεις;; Ρητορικό το ερώτημα… Οι Iron Fire, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και το δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο στο νέο τους δίσκο “Beyond The Void”.

Οι Δανοί heavy/power metallers, ιδρύθηκαν το 1995 υπό το όνομα Misery, το άλλαξαν σε Decades Of Darkness, για να κατασταλάξουν στο Iron Fire και όλα αυτά μέσα στο ίδιο έτος (1995). Κυκλοφόρησαν οκτώ heavy/power albums, που τους έκαναν ευρέως γνωστούς και το ένατο δημιούργημά τους, φαίνεται ότι είναι αυτό που τους εδραιώνει ως ένα “τίμιο” group στο χώρο του heavy/power, δίνοντάς μας πάντα το καλύτερο που μπορεί.

Το “Beyond The Void”, πέραν του power ήχου του, δείχνει να είναι αρκετά πιο heavy, αρκετά “ψαγμένο” στιχουργικά και με τη μπάντα να έχει “κέφια”. Και εξηγούμαι: Πέραν των power κομματιών του, όπως τα “Beyond The Void”, “Final Warning”, “To Hell And Back”, “φλερτάρει” με το heavy metal στο “Old Habbits Die Hard”, “αγγίζει” το dirty rock ‘n’ roll με το “One More Bullet” και “περνάει τη φάση του”, με τη μπαλάντα “Judgement Day”.

Οι Iron Fire, πήραν ό,τι καλύτερο από το φάσμα του heavy metal, το “έζωσαν” με μία “in your face” αισθητική και το “αμόλησαν” στο “διψασμένο” για “ατόφιο ατσάλι” κοινό. Η τριάδα από τη Δανία, πετυχαίνει κάτι που για άλλα σχήματα φαίνεται “βουνό”. Να βγάλει έναν αξιοπρεπέστατο διάδοχο, δύο πολύ καλών album τους.

Το “Beyond The Void”, είναι τελικά ένας Iron Fire δίσκος. Ένας δίσκος, που ακούγεται στην ίδια ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς ανάσα. Οι φίλοι του είδους, θα το λατρέψουν. Οι απανταχού μεταλλάδες, το λιγότερο θα το “λιώσουν”. Απλά, πατάς το play….

https://www.facebook.com/ironfiredk/

497

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.