60- Under My Wheels

Το καλοκαίρι έφυγε πάλι και η Αθήνα, δυστυχώς, γέμισε ξανά αμάξια και γενικά κόσμο… Σε μια απόπειρα να μεταφέρω όσα ζω κυκλοφορώντας με το αυτοκίνητο, ακο­λου­θούν μερικές άτυπες συμβουλές οδικής συ­μπε­ρι­φο­ράς:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}B1g4NT0t9h4|152|160|1{/youtube}

Alice Cooper:
“Under My Wheels”

Αριστερά σου υπάρ­χει κάτι που λέγεται “flash”… Πάτα το, το γα­μη­μέ­νο όταν θέλεις να αλλάξεις λω­ρί­δα! Δε στοιχίζει τίποτα!

-Δεν πα να αλλάζεις τρεις λωρίδες το λεπτό… Είναι ανούσιο! Άπαξ και έχει κίνηση, δεν πρόκειται να κερδίσεις ούτε δύο μέτρα σε απόσταση…

-Γουστάρεις να πηγαίνεις πιο αργά και από κουτσή χελώνα; Κανένα πρό­βλη­μα! Υπάρχει όμως και η δεξιά λω­ρί­δα, όχι μονάχα η αριστερή…

-Είσαι fan της ταχύτηταςτο ίδιο ο­ποι­οσ­δή­πο­τε βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα και έχει το αίσθημα της αυ­το­συ­ντή­ρη­σης, πηγαίνοντας απλά με 100 km/h…

-Όταν θέλεις να σταματήσεις, καλό είναι να ανάβεις τα λεγόμενα “alarm”… Δε χρειάζεται να πλα­κώ­νε­ται ο πίσω σου στα φρένα ε­πει­δή ξαφνικά αποφάσισες να κά­νεις στάση!

-Θέλεις να αφήσεις κάπου πρό­χει­ρα το αμάξι σου και να πεταχτείς για τσιγάρα, ή για κάποια άλλη δουλειά; Μην το αφήνεις σε σημείο που κλείνει ολόκληρη την κυκλοφορία προκειμένου να βολευτεί η βαριεστημένη κωλάρα σου!

rocka60-Όχι, δεν είμαι υπο­χρεωμένος ξε­κι­νώ­ντας από φανάρι να κάνω ζο­γκλε­ρικά προκειμένου να πε­ρά­σουν από κάθε πλευρά του αυ­το­κι­νή­του μου καμιά εικοσαριά μη­χα­νά­κια.

-Το ότι έχεις ακριβότερο αμάξι από εμένα δε σημαίνει πως προ­η­γεί­σαι και μπορείς με το έτσι θέ­λω να “χώνεσαι” στη λωρίδα…

-Επίσης, δε σημαίνει το ότι μπορείς να παρκάρεις όπου γουστάρεις!

-Το να πετάς σκουπίδια στο δρό­μο σε κάνει βλάκα. Το να τα πετάς από το παράθυρό σου όταν ο­δη­γείς, σε κάνει πανίβλακα…

-Η λογική “δεν αφήνω κανένα να περάσει” είναι χαζή. Το να αφήνεις κάποιον να μπαίνει μπροστά σου καμιά φορά, δε θα χαλάσει την ισορροπία του σύμπαντος.

rocka60

-Το πορτοκαλί φανάρι που α­να­βο­σβή­νει δεν έχει την ίδια ι­διό­τη­τα με το πράσινο…

-Γιατί όταν έχει κίνηση κάποιοι συμπεριφέρονται λες και η κόρνα τους έχει μαγικές ιδιότητες και με κάθε πάτημά της νομίζουν πως θα εξαφανίσουν όλα τα μπροστινά αμάξια;

-Το πεζοδρόμιο δεν αποτελεί parking ούτε για μηχανές, ούτε για αμάξια…

-Θέλεις κούκλα μου να βάλεις λίγο lip gloss; Βάλε όσο θες, αλλά όχι σε φανάρι!

-Όταν βλέπεις ταρίφα, κατεβάζεις ταχύτητα και αλλάζεις λωρίδα… Είναι σίγουρο πως είτε θα σταματήσει απροειδοποίητα, είτε θα κάνει γενικά κάτι αψυχολόγητο.

-Άπαξ και συναντήσεις γυναίκα με τζιπ, μη μπεις στον κόπο να της κορνάρεις και ας οδηγεί σα μεθυσμένη… Είναι το μόνο είδος γυναίκας οδηγού, που θα σε βρίσει χειρότερα από νταλικέρη.

-Οι φέροντες το “N”, δεν έχουν την όρεξή σου, ούτε να τρέξουν, ούτε να κάνουν πέρα για να προσπεράσεις. Κάνε λίγο υπομονή και μην πατάς την κόρνα για να τους αγχώσεις! Όλοι ήμασταν κάποτε νέοι οδηγοί!

Δημοσιεύθηκε στις 05/09/11

ΥΓ σίγουρα έχω παραλείψει αρκετά, αλλά δεν πειράζει… είμαι σίγουρος πως όποιος θέλει θα συμπληρώσει από κάτω…

rocka60

190

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.