Slapshot, The Crucifier, Brothers In Blood (5/2/2019) An Club

Μετά από αρκετό καιρό, βρεθήκαμε και πάλι στην ευχάριστη θέση να δούμε μια θρυλική hardcore μπάντα live στην Αθήνα.

Ειδικά μετά την ακύρωση των Gorilla Biscuits, οι απανταχού hardcore fans είμαστε τουλάχιστον πεινασμένοι για μια δόση πραγματικού, γρήγορου hardcore σφυροκοπήματος.



Το πρόγραμμα τηρήθηκε ρολόι και το live ξεκίνησε στις 9:30 με τους Brothers in Blood, μια παλιά Βουλγάρικη μπάντα (μέλη Vendetta, Piranha) η οποία έχει επαναπατριστεί στην Ολλανδία με ένα ανανεωμένο προσωπικό άριστων Ολλανδών “παιχτών”. Παρέδωσαν ένα άρτιο παράδειγμα κλασικού old school hardcore με πολλά breaks, singalongs και ωραίες εναλλαγές ταχυτήτων.



Στις 22:10 και χωρίς καθυστερήσεις, ανέβηκαν οι “δικοί μας” Crucifier. Με καθαρά thrash ήχο αλλά hardcore προσέγγιση στο σανίδι, έπαιξαν ένα πολύ δεμένο και αρκετά τεχνικό μείγμα αμερικάνικου thrash, που θύμισε Dark Angel και Slayer με μια δόση street αισθητικής.



Η ώρα πήγε 22:45, όταν οι Βοστονέζοι Slapshot ανέβηκαν και άρχισαν να παραδίδουν μαθήματα old school hardcore ήχου και αλητείας. Με τον εμβληματικό και περιβόητο Choke ως leader & frontman της μπάντας, έπιασαν το ένα κομμάτι μετά το άλλο κοπανώντας ανελέητα, ισορροπώντας το setlist με κομμάτια από το ιστορικότατο παρελθόν τους αλλά και το τελευταίο δίσκο τους “Make America Hate Again”.

Το κοινό φυσικά ανταποκρίθηκε περισσότερο στα παλιά και κλασικά κομμάτια της μπάντας, όπως τα “Old Tyme Hardcore”, “Back on the Map”, “Chip on my Shoulder” καθώς και στις πιο Oi! στιγμές όπως τα “Hang Up Your Boots” και “Shaved for Battle”. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι Slapshot κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό από το πρώτο ως το τελευταίο κομμάτι, με αποτέλεσμα να πέσει μπόλικο ξύλο στο pit.



Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε μπάντες οι οποίες τηρούν την παράδοση της hardcore μουσικής και παραμένουν πιστοί στον ήχο αλλά και  – κυριότερα – στον hardcore τρόπο ζωής. On stage είδαμε τέσσερις ογκώδεις hardcore τύπους να τα σπάνε με μανία και μίσος, αλλά off stage και στον πάγκο του merch είδαμε την μπάντα προσγειωμένη να αράζει με το κοινό, να δίνει high five και να μιλάει με τους fans.



Πάντα τέτοια από τους διοργανωτές της Hard Times! Αναμένουμε την νέα ημερομηνία των Gorilla Biscuits τον Ιούνιο.

Κείμενο: Φώτης Πατίκας

Φωτογραφίες: Γιώργος Αργυρόπουλος

565