WOLCENSMEN: “Songs from the Fyrgen”

Ποιοι είναι οι Βρετανοί Wolcensmen; Είναι αγνά παιδιά των Wardruna ή “αντίπαλο δέος” στην απέναντι μεριά της Βόρειας Θάλασσας;

Οι Wolcensmen σχηματίστηκαν το 2013 από τον κιθαρίστα των blacksters Winterfylleth, Dan Capp, ο οποίος αποφάσισε να αναστήσει ακουστικές ιδέες του που είχαν γεννηθεί στα τέλη των  ’90s, επηρεασμένες από Σκανδιναβικές μπάντεςπου είχαν καταφέρει να αφομοιώσουν folk και νεοκλασσικά στοιχεία στην μουσική τους. Όπως αναφέρεται και στο συνοδευόμενο δελτίο τύπου, οι Wolcensmen έγιναν το όχημα του καλλιτέχνη μέσω του οποίοι διακινεί πνευματικές φιλοσοφίες και μια συγκεκριμένη μουσική ατμόσφαιρα.

Το “Songs from the Fyrgen” είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2016, αλλά η Νορβηγική Indie Recordings αποφάσισε να το δώσει σε πιο ευρεία κυκλοφορία, ενώ ταυτόχρονα κυκλοφορεί ψηφιακά και το νέο ΕΡ της μπάντας, με τίτλο “Songs From The Mere” που περιέχει και μια πολύ όμορφη διασκευή του “Man of Iron” των μέγιστων αρχόντων της folk επιρροής, Bathory (ακούστε το εδώ https://wolcensmen.bandcamp.com/).

Με πολύ προσεγμένη παραγωγή, έτσι ώστε να ακούγονται και να διακρίνονται όλα τα επί μέρους μουσικά όργανα, οι Wolcensmen καταφέρνουν και υφαίνουν ένα όμορφο ιστό από ιστορίες που νοητά σε μεταφέρουν την εποχή που οι πορφυρόγενοι πολεμιστές έκαναν επιδρομές στις ακτές του Μεγάλου Βρετανικού νησιού. Ακουστική κιθάρα, τσέλο, ντέφια, πολλοί ήχο με βοήθεια synths, πιάνο, φλάουτο, όσα αντιλήφθηκα, αρμονικά συγκατοικούν σε ένα πολύ όμορφο album που πρέπει όσοι αγαπούν αυτό το είδος μουσικής, να το ακούσουν. Η πρώτη του κυκλοφορία εξαντλήθηκε και χάρη στην Indie Recordings, όποιος θέλει να το αποκτήσει μπορεί και πάλι.

Αν λοιπόν, αγαπάς την παραδοσιακή σκανδιναβική μουσική, όπως την έμαθε όλος ο κόσμος από τους Wardruna και τη συμμετοχή της μουσικής τους στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Vikings, τότε οι Wolcensmen θα σε ικανοποιήσουν σε μέγιστο βαθμό. 

556

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.