54- Mr Cab Driver

Αγαπητέ ταρίφα,

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}PZ8V-FktUNk|152|160|1{/youtube}

Lenny Kravitz:
“Mr. Cab Driver”

είναι πάμπολλες οι φορές που έχω τιμήσει το ταξί σου και λογικά θα επέλθουν και άλ­λες στο μέλ­λον. Με έχεις δει σε χαρές μου, σε λύπες, με άγχος, με βα­ρε­μά­ρα, ενώ αρκετές φορές και μεθυσμένο… Και εσύ από την πλευρά σου άλλοτε ήσουν ευγενέστατος, άλλοτε αγενής και πότε πότε μεγάλος μαλάκας, αλλά κακία δεν κρατάω. Ακόμη και με τα χαζά αστεία σου έχω γελάσει, ενώ πολλάκις έχω προ­σποι­η­θεί πως με ενδιαφέρουν οι διάφορες θεωρίες σου για τον κόσμο. Εντάξει, ίσως να μη σε πιστεύω όταν λες πως έχεις “πάρει” το μισό γυ­ναι­κείο πληθυσμό και ότι όλα τα σεξουαλικά ευτράπελα τυχαίνουν σε εσένα, αλλά δεν πειράζει. Και φυσικά, προσπερνώ την οδική συμπεριφορά σου, γιατί ούτως ή άλλως τίποτα άλλο δε δουλεύει σωστά στην Ελλάδα, γιατί να το κάνει ο κλάδος σου;

Γενικά, έχουμε περάσει πολλά όσα χρόνια μπαίνω στο κίτρινο όχημά σου και σίγουρα πρέπει να είσαι και εσύ ευχαριστημένος με τις απολαβές σου. Τι και εάν δεν κόβεις απόδειξη… Το μεροκάματο να βγει και όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. Ξέρω άλλωστε το ότι όταν καμιά φορά διαλέγεις λάθος δρόμο και κάνουμε ένα μικρό κυκλάκι, το κάνεις για τη βόλτα. No problem και εδώ… Παραμένουμε φίλοι πάραυτα!

Αυτό όμως που πράττεις τις τελευταίες μέρες, είναι ανάγωγο… Το να κλείνεις τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείς χιλιάδες κόσμο, ο oποίος περίμενε πως και πως την άδειά του, είναι πιο αισχρό και από τα βλακώδη σχόλια που κάνεις όταν βλέπεις μίνι φούστα! Καταλαβαίνω πως νιώθεις πως αδικείσαι, rocka54αλλά η μαλακία έχει και τα όριά της! Συγγνώμη που σου μιλάω με αυτόν τον τόνο, αλλά είναι αδιανόητο να βλέπω κόσμο να χάνει την πτήση του και το πλοίο του, για να διαμαρτυρηθείς εσύ. Δε σε βλέπω να αποκλείεις σπίτια υπουργών… Αλλά κλασσικά, ο τραμπουκισμός πάει μόνο μέχρι εκεί που τον παίρνει…

Και ξέρεις κάτι; Προσωπικά δε με επηρεάζει, μιας και δε φεύγω για διακοπές, ενώ το να κυκλοφορείς με το αμάξι σου, χωρίς εσένα στο δρόμο, είναι πραγματικά πολύ ωραίο και ξεκούραστο! Δε μπορώ όμως να μην αηδιάσω βλέποντας σε να κλείνεις έτσι λιμάνια και αεροδρόμια! Όταν όλοι αυτοί σου σκάνε λεφτά είναι καλά; Όταν απεργούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δε θησαύριζες; Ναι, το ξέρω πως τα έσοδα δεν είναι όσα παλαιότερα, αλλά μάντεψε… το ίδιο περνάμε όλοι μας! Μη σου πω πως εσύ είσαι και σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με πολλούς άλλους. Και ειλικρινά, δε με ενδιαφέρει στο ελάχιστο εάν απεργείς! Μη ζορίζεις όμως τον απλό λαό, γιατί από αυτόν ζεις τόσα χρόνια και τον έχεις ανάγκη και για τη συνέχεια.

Τώρα που το σκέφτομαι, η συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας είναι, μεταξύ άλλων, και άνανδρη! Βέβαια! Διότι είναι πολύ εύκολο να τα βάλεις με τον μικρομεσαίο που κουβαλάει τις βαλίτσες του για κάποιο νησί, παρά με τους ιθύνοντες. Δε συμμερίζομαι λοιπόν στο ελάχιστο τον αγώνα σου και σε θεωρώ ακόμη μεγαλύτερο μαλάκα από ότι πριν! Ξέρω, ξέρω, έδωσες τόσα λεφτά και τώρα το επάγγελμα “ανοίγει”… Μήπως για εμένα τον πελάτη σου, αυτό είναι καλόέχεις τα δίκια σου, αλλά τα προβλήματά σου δε θα τα βγάλεις ούτε πάνω σε εμένα, ούτε στον οποιονδήποτε. Εγώ φίλε ταρίφα, δε σου χρωστάω τίποτα… Μη σου πω πως ότι ήταν στα έχω δώσει και με το παραπάνω!

Και από τη στιγμή που ο “αγώνας” σου έχει ως

rocka54

στόχο τους πελάτες σου, σε διαβεβαιώ πως θα αλλάξω και εγώ τακτική. Από εδώ και πέρα θα αποφεύγω να σε χρησιμοποιώ για σχετικά μικρές αποστάσεις. Ας περπατήσω για ένα 20λεπτο, καλό θα μου κάνει! Επίσης, θα σου ζητάω πάντα απόδειξη, ενώ όταν περνάς με το ταμπελάκι “ελεύθερος” και αρνείσαι να με πηγαίνεις στον προορισμό μου, θα σε κα­τα­γ­γέλ­λω. Και μη σε ξαναδώ σε λιμάνια, σε ΚΤΕΛ ή μετά από συναυλίες να επιλέγεις κόσμο ανάλογα τον προορισμό, γιατί εκεί θα σου φέρω την τροχαία χωρίς δεύτερη σκέψη! Ούτε λάθος στα ρέστα μου θα ξανακάνεις, ούτε θα με χρεώνεις έξτρα για το λάθος δρόμο που πήρες, ούτε τίποτα. Α, και να σβήνεις το τσιγαράκι σου φίλε! Καλώς ή κακώς, απαγορεύεται, ενώ η συμπεριφορά σου από εδώ και πέρα απαιτώ να μην υπερβαίνει τα επαγγελματικά όρια. Δεν είμαι κολλητός σου και δεν πρόκειται να γίνω, οπότε μη με ζαλίζεις!

Εφόσον δε με σέβεσαι, δε θα σε σέβομαι και εγώ από εδώ και πέρα! Η ανοχή όλων μας είναι που σε έχει φέρει σε τέτοια θέση και άπαξ και θέλεις να βρεις το δίκιο σου, να πας να τα βάλεις με αυτούς που πρέπει και όχι όπου μπορείς να περνάς εύκολα τις δήθεν μαγκιές σου. Ο τσαμπουκάς επιπέδου καφενείου που αναβλύζεις, έχει φέρει εδώ και χρόνια την κοινή γνώμη στο σημείο να μιλάει απαξιωτικά για το πρόσωπό σου, ασχέτως εάν δε σε νοιάζει. Αρκετά σε ανέχτηκα ταρίφα… Τις άλογες επαναστάσεις σου να τις πας αλλού και τις ανάγωγες συμπεριφορές σου να τις εξαλείψεις, διότι στο κάτω κάτω της γραφής, εσύ με έχεις περισσότερη ανάγκη από ότι εγώ!

Δημοσιεύθηκε στις 25/07/11

ΥΓ οι συγκρίσεις με τους αγανακτισμένους και οι προσπάθειες ταύτισης είναι ανούσιες… Εγώ δεν είδα κανένα “αγανακτισμένο” να κλείνει λιμάνια. Επίσης, είναι τραγικό να διώχνεις τους τουρίστες όταν ουσιαστικά είναι οι μόνοι που συντηρούν κάποιες περιοχές! Αλλά δε βαριέσαι… η λογική του μέσου έλληνα είναι του τύπου “ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε…” (μην το εκλάβετε οπαδικά, αλλά ουσιαστικά)

rocka54

202

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.