Carach Angren (21/9/2018) Κύτταρο Live

Ημέρα Παρασκευή και η σεζόν έχει αρχίσει με πολλά παράλληλα μουσικά events για όλα τα γούστα, σε όλη την Αθήνα. Ενδεικτικά, να αναφέρω τη μεγάλη συναυλία των 1000mods στο Θέατρο Βράχων.

Στο Κύτταρο όμως, χτυπούσε η καρδιά του ευρωπαϊκού μελωδικού/συμφωνικού black metal, με την εμφάνιση των Ολλανδών Carach Angren.

Οι Ολλανδοί σκαρφαλώνουν σταθερά προς το πάνθεον του μαύρου ήχου και οι ζωντανές εμφανίσεις τους, απλά στεγανώνουν ποιοτικά τις εξαιρετικές τους κυκλοφορίες. Ήδη από την αρχή είχαμε καταλάβει πως θα περάσουμε όμορφα, αφού δεν υπήρχε support και θα μπορούσαμε, αναπόσπαστοι από την όποια κόπωση, να απολαύσουμε τη μουσική. Συν του ότι το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε με ευλάβεια και στις 10 ακριβώς οι 4 Ολλανδοί βρισκόντουσαν στη σκηνή.

Δυστυχώς το Κύτταρο δεν είχε τον αναμενόμενο (από εμένα τουλάχιστον) κόσμο, όμως αυτό δεν αλλάζει κάτι στην έκβαση της βραδιάς. Τα πλήκτρα του Ardek έκαναν αμέσως την εμφάνιση τους και μετά από μια εισαγωγή, η αρχή έγινε με το “Charlie”. 

Με οδηγό τον καλό ήχο, η εξαίσια φωνή του Seregor έσκιζε την ατμόσφαιρα και με την δυναμική του παρουσία μας καθήλωνε. Ο γίγαντας Namtar κατεδάφιζε κάθε μας όμορφη σκέψη με τη διπλή του μπότα και το φοβερά σχεδιασμένο τους setlist να μην αφήνει περιθώρια βαρεμάρας. Η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν κατάλαβε πως πέρασε μιάμιση ώρα.

Αν και πλέον δεν υπάρχει μπάσο στις ζωντανές τους εμφανίσεις, ο κιθαρίστας Bastiaan Boh κάλυπτε τα μέρη του χωρίς δυσκολία και η ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι Carach Angren ήταν ότι πιο κοντινό στους άλλοτε κραταιούς Cradle of Filth. 

Στα δεξιά υπήρχε κάτι που έμοιαζε με άγαλμα, αλλά επειδή ήταν καλυμμένο δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς, αλλά μου λύθηκαν όλες οι απορίες στο “Blood Queen”. Ο Seregor τράβηξε το κάλυμμα και ένα ομοίωμα γυναίκας φανερώθηκε. Εκείνος πήρε ένα κουζινομάχαιρο και της έκοψε την καρωτίδα, από όπου ανάβλυζε “αίμα”, το οποίο έγλυφε από το σώμα της κατά φαντασίαν γυνής. Γεμάτος κόκκινα υγρά σε χέρια και πρόσωπα έδωσε μια λυσσασμένη ερμηνεία και το live πήρε εκ νέου φωτιά. Άλλα highlights ήταν το εκπληκτικό “In Den Namm Van De Duivel” και το “The Funerary Dirge of a Violinist” για το οποίο ο Seregor φόρεσε ένα στέμμα-μάσκα που τον έκανε να μοιάζει με τον βασιλιά των νεκρών στο Game of Thrones σε ένα γενικά χορτάτο set.

Εν κατακλείδι, οι Carach Angren είναι μια από τις πιο άρτια παρουσιασμένες black metal μπάντες και αξίζει τον κόπο να τους δεις, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Κρίμα να μην είναι γεμάτος ο χώρος!

SETLIST
————
Charlie
When Crows Tick on Windows
General Nightmare
The Carriage Wheel Murder
Spectral Infantry Battalions
In Den Namm Van De Duivel
Sir John
Blood Queen
The Sighiting is a Portent of Doom
Pitch Black Box
Lingering in an Imprint Haunting
The Funerary Dirge of a Violinist
Bitte Töted Mich
The Ghost of Raynham Hall
Haunting Echoes From The 17th Century
Bloodstains on the Captain’s Log

Φωτογραφίες: Πέτρος Πεταλάς

474

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.