Q5, Valor, Paladine (8/9/2018) Crow Club

O συνδυασμός δύο πολύ καλών ελληνικών συγκροτημάτων (Valor και Paladine) και των ιστορικών Q5, με έκανε να κατευθυνθώ Σάββατο βράδυ στο Crow Club. Έτσι, παρά τους αστάθμητους παράγοντες (βροχή, ακύρωση ενός φίλου), κατά τις 9 παρά ήμουν ήδη μέσα, αρκετά ορεξάτος και έχοντας πάρει θέση κοντά στη σκηνή για να παρακολουθήσω ένα πολύ καλό live, όπως θα αποδεικνυόταν στη συνέχεια.

Ξεκίνημα κατά τις 21:20 με τους Epic metallers Paladine. Το συγκεκριμένο live, ήταν ιδιαίτερο για αυτούς, καθώς στα φωνητικά παρότι έχει αποχωρήσει πρόσφατα, ήταν ο Νίκος Πρωτονοτάριος ή αλλιώς “The Metalizer”, γνωστός από τις διασκευές του στο YouTube, με το συγκρότημα να θέλει να τον ευχαριστήσει για τη προσφορά του. Οι Paladine, μπήκαν δυναμικά στη σκηνή και από την αρχή κατάφεραν να κερδίσουν τον κόσμο που είχε μαζευτεί στο σχεδόν γεμάτο Crow.

Χωρίς να είναι καθόλου αγχωμένοι, για την επόμενη μισή ώρα παρουσίασαν τραγούδια από το ντεμπουντο τους “Finding Solace” και μία διασκευή στο“Rebellion”  των Grave Digger, με τον ήχο να είναι πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης. Ο Πρωτονοτάριος, είναι τόσο καλός frontman όσο και κιθαρίστας, ενώ και οι υπόλοιποι Paladine είναι αρκετά δεμένη μπάντα, αφήνοντας ικανοποιημένο το σύνολο των παρευρισκομένων και δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Paladine Setlist:
Master of Present & Past
Dragonrider
Midnight Sky
Knight of the Black Rose
Rebellion (Grave Digger cover)
Metalizer
Paladine

Σε ένα γεμάτο πλέον Crow, δέκα μόλις λεπτά από το πέρας της εμφάνισης των Paladine, ανεβαίνει στη σκηνή άλλη μία πολύ καλή εγχώρια μπάντα, που κινείται στο χώρο του Epic Metal, οι Valor. Τους Valor τους είχα παρακολουθήσει ζωντανά και παλιότερα, οπότε ήξερα πόσο δυνατοί είναι στα lives.Ξεκίνησαν με ένα Medley από Manilla Road, αφιερωμένο στο μεγάλο Mark Shelton  που πρόσφατα απεβίωσε, και για τα επόμενα πενήντα λεπτά τα έδωσαν όλα, παίζοντας τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους.

Ο Βαγγέλης Κρούσκας, τραγουδιστής της μπάντας, ήταν αρκετά επικοινωνιακός ενώ και η υπόλοιπη μπάντα είχε αρκετή όρεξη. Οι Valor, με σύμμαχο τον πολύ καλό ήχο (ευχαρίστησαν και από σκηνής τον ηχολήπτη του μαγαζιού) και την εμπειρία τους, πραγματοποιήσαν μία πολύ καλή εμφάνιση και αποχώρησαν καταχειροκροτούμενοι από την σκηνή.

Valor Setlist:
Manilla Road medley (The 9nth wave/Dragon Star/The Veils of Negative Existence /Helicon)
Arrogant Fall
In Another Time
V.A.L.I.S
Choices
Flying Away
The Crown of Evermore
The Answer’s Yonder
Into the Night
Witches’ Tear
On the Final Day

Η ώρα είχε φτάσει 23:10 και επιτέλους οι ιστορικοί Q5 ανεβαίνουν  χαμογελαστοί στη σκηνή, έτοιμοι να μας προσφέρουν μία ανεπανάληπτη live εμπειρία. Εκεί που περίμενες να ξεκινήσουν  με κάποιο τραγούδι από το “Steel the Light”, μιας και η περιοδεία γίνεται στο πλαίσιο της επανέκδοσής του από τη No Remorse Records, οι Αμερικανοί ξεκινάνε με την κομματάρα “Let Go” από το “When the Mirror Cracks” δίσκο και δεν μας χάλασε καθόλου. Με το άκουσμα της πρώτης νότας του “Lonely Lady”,  στο μαγαζί έγινε χαμός, με τον κόσμο να τραγουδά από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα, ενώ στο “Pull the Trigger”,  πέφτει τρελό “κοπάνημα”.

Ο Jonathan Scott K.,  δεν σταματά να προτρέπει τον κόσμο να συμμετέχει στο Rock n Roll party που έχουν στήσει οι Q5, με τη μία τραγουδάρα να διαδέχεται την άλλη, από το “Steel the Light” album. Όμως  οι Q5 έχουν και άλλα βέλη στη φαρέτρα τους, οπότε πάρε τρία φοβερά κομμάτια στο κεφάλι, το “When the Mirror Cracks”  και από την τελευταία τους κυκλοφορία, το “One Night in Hellas” όπου ο Scott μας λέει για τον δεσμό που έχει με τη χώρα μας και το “New World Order”. Στο  “Teenage Runaway”,  μας παρακινεί να θυμηθούμε όταν ήμασταν έφηβοι και κοιτάζαμε τα είδωλά μας στις αφίσες του δωματίου μας , στο “Steel the Light”,  κόντεψε να γκρεμιστεί το μαγαζί από τις φωνές.

Το “Tear Up the Night”,  ήταν το τελευταίο τραγούδι του setlist, όμως μετά από λαική απαίτηση, ξαναπαίχτηκε το “Lonely Lady”,  οδηγώντας στην κορύφωσή της τη συναυλία.H απόδοση του συγκροτήματος κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και ο Jonathan Scott K. είναι η επιτομή του rockstar, χαιρετούσε τους πάντες και δεν σταμάτησε να αστειεύεται με το κοινό. Το μόνο μελανό σημείο της εμφάνισης, ήταν κάποια μικροπροβλήματα στον ήχο του μπάσου, που δεν στάθηκαν ικανά να επηρεάσουν την απόδοση των Αμερικανών.

Μιάμιση ώρα διήρκεσε το πάρτι που έστησαν οι Q5, οι οποίοι μετά το τέλος της συναυλίας παρέμειναν στη σκηνή για φωτογραφίες και συνομιλίες με τους θαυμαστές τους, ενώ ένα μπράβο πρέπει να ειπωθεί και στους διοργανωτές για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Q5 Setlist:
Let Go
Lonely Lady
Pull the Trigger
Rock On
Ain’t No Way to Treat a Lady
Missing In Action
In the Night
Come and Gone
When the Mirror Crack
One Night in Hellas
New World Order
Teenage Runaway
Steel the Light
Tear Up the Night

749

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.