ROTTEN MIND: “Fading Into Oblivion”

Οι Σουηδοί Rotten Mind έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην τοπική τους punk σκηνή και έρχονται να δείξουν το γιατί με το τρίτο τους album “Fading Into Oblivion”.

Χωρίς να κάνουν κάτι το ξεχωριστό, επίθετο βέβαια που δεν είναι αναγκαίο να συνοδεύει το punk ιδίωμα (3 ακόρντα φτάνουν ως είναι γνωστό), καταφέρνουν να κολλήσουν τα κομμάτια τους στον εγκέφαλο σου, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τέχνη των Damned, Dead Boys, Buzzcocks, Τ.S.O.L., Killing joke περασμένη από την garage παρακαταθήκη των Stooges και από την post-punk ατμόσφαιρα που ακολούθησε ημερολογιακά. Βέβαια, όλα αυτά τους μεταφέρθηκαν από προγενέστερες δόξες του σουηδικού Punk, όπως οι Masshysteri και οι The Vicious, και οι Rotten Mind συνεχίζουν την παράδοση καλοπαιγμένου punk που έχει η χώρα.

Το γκαραζάτο “Trouble Child” που ανοίγει το album, δίνει τη θέση του στο ομώνυμο που αγκαλιάζει την Joy Division αισθητική και καταλήγουμε στο ίσως καλύτερο του album, “Unknown Station” που γκαζώνει λίγο τους ρυθμούς και έχει ένα μικρό goth feeling. Στο “Years of Decay” το μ πάσο αναβιώνει την εϊτίλα και φαίνεται εδώ πως οι Rotten Mind πιθανόν έχουν επηρεαστεί από τις σκοτεινές στιγμές του Jay Reatard, από κομμάτι του οποίου θαρρώ πηγάζει το όνομα τους.

Στο “Lost in Me” ξαναγίνονται ξεκάθαρες οι garage επιρροές τους, το “New Stories” ακουμπάει το new wave των New Order, το σουηδόφωνο “I vår betong” θα έκανε τον Joakim Thåström (Ebba Grön, Imperiet) περήφανο, το “Isolated (in the city)” είναι ένα από εκείνα τα κομμάτια που θα σε κάνουν να τους αγαπήσεις, στο “Restless Soul” βγάζουν όσο T.S.O.L. έχουν μέσα τους και στο κύκνειο χαλαρώνουν πολύ ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά ένα άκρως διασκεδαστικό album.

Η παραγωγή είναι καθώς πρέπει, δεν παραδίνεται στην garage βρωμιά, αλλά ούτε γίνεται αόρατη από το πολύ γυάλισμα και έτσι υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την σκοτεινή ατμόσφαιρα του “Fading Into Oblivion”. Η φωνή του Jakob δεν είναι ό,τι καλύτερο, δεν σαμποτάρει όμως σε καμιά περίπτωση τη μουσική των Rotten Mind, που φαίνεται να ξέρουν που θέλουν να την πάνε και βρίσκονται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα τους.

Εσύ που πρέπει να τους εμπιστευτείς ήδη ξέρεις ποιος είσαι!

Highlights: “Unknown Station”, “Years of Decay”, “I vår betong”, “Isolated (in the city)”

https://rottenmind-official.bandcamp.com/album/fading-into-oblivion

696

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.