ΤHE HIVES: “Lex Hives”

Welcome back, κουστουμαρισμένοι Σουηδοί φίλοι μου!

Πέμπτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, αν και βρίσκονται στο προσκήνιο από το 1993.

Τίτλος “Lex Hives”. Οκ, δεν σφύζει από πρωτοτυπία ο τίτλος αλλά η μουσική είναι η γνωστή rock n roll εμπνευσμένη που παίζουν εδώ και χρόνια οι Σουηδοί.

Το album ξεκινάει με ένα γρήγορο σφηνάκι (“Come On!”) και συνεχίζει με ένα κομμάτι που θα αγαπήσουν τα μουσικά κανάλια (“Go Right Ahead”), με το οποίο οι The Hives δείχνουν ότι μπορούν γράφουν όμορφη μουσική ακόμα και όταν την κάνουν λίγο πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Στο “I want more” θα αναγνωρίσει κανείς ένα ακόμα χιτάκι και ένα ακόμα ευκολόπιοτο “Wait A Minute”, που δείχνει ότι το συγκρότημα στην πρώτη του ανεξάρτητη παραγωγή, στη δικής τους ιδιοκτησίας Disques Hives προσπαθούν να μπουν δυναμικά στην αγορά, χωρίς να προσπαθούν με βαθύπνοα νοήματα.

Ένας δίσκος γρήγορος, με σύντομα και straight forward τραγουδάκια, που αν και δεν είναι η καλύτερη στιγμή των Hives είναι καλοδουλεμένο και ευχάριστο μέχρι παρεξηγήσεως.

Τραγούδια σαν το “Take back the toys”, θέλεις να τα ξανακούσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω το “Without the money”, που ξεκινάει σαν να είναι διασκευή του “I put a spell on you”.

Σε γενικές γραμμές μιλάμε για μια ακόμη καλή κυκλοφορία των Σουηδών, που θα χαροποιήσει τους οπαδούς τους, αλλά και τους άλλους!

Viva los Hives!

508

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.