FRAYLE: "The White Witch"

Είναι αλήθεια πως μέσα από τις αντιθέσεις αναδύονται τα πιο όμορφα πράγματα. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όποιου ακούει για πρώτη φορά τους Frayle.

Το doom/stoner ντουέτο που αποτελείται από τους Sean Bilovecky και Gwyn Strang, δημιουργήθηκε στο Cleveland το 2017. Στις αρχές του Απριλίου κυκλοφόρησαν μέσω της σελίδας τους στο bandcamp το πρώτο τους EP “The White Witch”

Ήδη το εναρκτήριο τραγούδι προδιαθέτει τον ακροατή για το τι θα ακολουθήσει: πρόκειται για 20 περίπου λεπτά αργόσυρτου, θορυβώδους heavy doom ήχου που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από την αιθέρια φωνή της Gwyn Strang.

Ακούγοντας τους Frayle είναι πασιφανές ήδη από το πρώτο λεπτό ότι έχουν επηρεαστεί από Sleep, Kyuss και Chelsea Wolf. Αν προσέξει όμως κανείς καλύτερα, θα διακρίνει τις αναφορές τους στη σκηνή του Bristol. Δεν διστάζουν μάλιστα να κάνουν και μια πολύ επιτυχημένη διασκευή του “Wandering Star” των Portishead όπου τα βαριά riff, σε συνδυασμό με τα απόκρυφα και μυστηριώδη αέρινα φωνητικά δημιουργούν ένα ακόμα πιο σκοτεινό feeling από ότι στο πρωτότυπο. Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου ξεχωρίζει εμφανώς από τα υπόλοιπα, τόσο ως προς τους στίχους του, όσο και ως προς τις αλλαγές του ρυθμού και της μελωδίας που κρατάνε το ενδιαφέρον ζωντανό.

Στο εξώφυλλο του άλμπουμ γίνεται σαφής αναφορά στο είδος που εξυπηρετεί το συγκρότημα, γνωστό και ως witch rock, όπου το occult rock παντρεύεται άψογα με αέρινα γυναικεία φωνητικά.

Σίγουρα, το “The White Witch” αποτελεί αρκετά ενδιαφέρουσα πρώτη δουλειά. Αναμένουμε με ανυπομονησία τους επερχόμενους δίσκους τους.

531