Puta Volcano, Black Hat Bones (25/5/2018) Temple Athens

Να ‘μαι και πάλι στο Temple, όμως αυτή τη φορά έφτασα στο τσακ, χάνοντας μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα των Black Hat Bones.

Βρήκα ένα ήδη κατάμεστο Temple, που λίγη ώρα μετά είχε αναρτήσει αυτοκόλλητο Sold Out στην αφίσα, και τους τέσσερις σκελετούληδες να χτυπιούνται στη σκηνή, γεμάτοι όρεξη και πάθος.

Είχα να δω τους BHB πολύ καιρό και επειδή τους έχω δει αρκετές φορές, μπορώ να πω πως όταν έχουν τη διάθεση και το “άστρο” είναι ανίκητοι. Η θέα του κατάμεστου Temple προφανώς έκανε τα μαγικά της και έδωσε έξτρα ενέργεια στα πόδια τους που κουνιόνταν συνεχώς. Εκπληκτική σκηνική παρουσία από όλους τους, ένας τομέας που μπορεί να εκτινάξει τη διάθεση του κοινού και να κάνει αξέχαστη μια ήδη επιτυχημένη συναυλία. Ο ήχος πολύ καλός, ο κόσμος συμμετείχε με χειροκροτήματα όποτε του ζητήθηκε και η setlist είχε κομμάτια από όλες τις δουλειές τους.

Ακούσαμε “Born in a Thunder”, “Back with a Black Heart”, “High Gain Devil Rockers” και άλλα πολλά καλούδια, εκτελεσμένα άρτια και με στόφα μεγάλης μπάντας οι BHB με έκαναν να πιω.

Ο αμερικάνικος τρόπος να αποτυπώνουν το rock είναι μοναδικός για χορό και διασκέδαση, με κάθε τραγούδι η αδρεναλίνη ανέβαζε επίπεδα και στο κλείσιμο η διασκευή του “Whole Lotta Rosie” έβαλε φωτιά, προετοιμάζοντας τους θεατές με τον πιο κατάλληλο τρόπο για τους Puta Volcano.

Από κει και πέρα, με το έδαφος οργωμένο με άροτρο, οι Puta Volcano δεν είχαν παρά να σπείρουν ρυθμούς και μελωδίες, ώστε να φυτρώσουν οι μοναδικές μελωδίες τους. Φοβερή γκρούβα, γόρδια δεμένη μπάντα, με μια μάγισσα στα φωνητικά και με έναν πολύ καλό και σωστά δουλεμένο ήχο. Τι άλλο να ζητήσεις;

Με τη δισκάρα “Harmοny of Spheres” να έχει το βάρος του set (ας μην αναφέρω τίτλους γιατί θα γράψω όλο το album από κεκτημένη ταχύτητα), αλλά χωρίς να παραβλέπουν και το προηγούμενο “Sun”, οι Puta Volcano δείχνοντας πως βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα διέλυσαν το τιγκαρισμένο Temple. Ένα χώρος καλυμμένος από χειροκρότημα και κουνάμενα κεφαλάκια, υποταγμένα στον ρυθμό που έβγαινε από τη σκηνή και μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό.

Τα sexy και άγρια φωνητικά της Luna δένουν απόλυτα με την μουσική που έχουν στήσει οι υπόλοιποι τρεις και μετά από τόσα χρόνια έχουν γίνει σώμα. To heavy rock τους εμπνευσμένο από το ευρύτερο κίνημα του σκληρού rock των 90s και με την αρωγή των Black Sabbath, μπορεί να μην είναι πρωτόγνωρο, έχει όμως ψυχή και δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Οι Puta Volcano βρίσκονται σε τρομερό φεγγάρι και με αυτό το live αποδεικνύουν πως είναι έτοιμοι για το παραπάνω βήμα. Τρία χρόνια μετά το Rockwave Festival, η εξέλιξη τους είναι αλματώδης. Τότε είχαν κερδίσει την καρδία μου. Τώρα πήραν και τα μυαλά μου!

Μια ακόμη βραδιά στο Temple, με εξαιρετικής ποιότητας εμφανίσεις, που φωνάζουν δυνατά “ΥΠΑΡΧΕΙ ROCK ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΔΩ ΡΕ!” και οι κουφοί τον παίρνουν! 

Υ.Γ. Την λατρεία μου στους Μάνο, Στάμο, Στάθη, Ελένη που έκαναν το βράδυ μας ακόμα πιο όμορφο με τη φιλοξενία τους!

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

514

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.