THE BLACK SWAMP: “Witches”

Η Νέα Ορλεάνη έχει κάνει τη δική της μουσική σχολή με πρωτεργάτες τους Pantera, Crowbar και Down και έχουν παρασύρει κόσμο και κοσμάκη στη λάσπη του southern metal/sludge.

Οι εκ Σύδνεϋ ορμώμενοι The Black Swamp δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν και κόλλησαν τα πόδια τους στην κινούμενη άμμο των προαναφερθέντων θρύλων του βαρέως ήχου.

Μετά από ένα ΕΡ και το ντεμπούτο τους “I Am”, επιστρέφουν με νέο ΕΡ τεσσάρων κομματιών που υπακούουν στις προσταγές της τριάδας που σημειώθηκε παραπάνω, χωρίς να καινοτομούν έστω και μηδαμινά. Το σκίτσο με τη γυμνή κορασίδα στο εξώφυλλο καβάλα σε ένα κριάρι δεν εκπλήσσει σαν artwork και πετυχαίνει να περιγράψει καθαρά το περιεχόμενο του παρόντος μικρής διάρκειας δισκίου. Η πλειοψηφία των οργάνων ηχογραφήθηκε live σε studio με τα φωνητικά να εισέρχονται αργότερα με τη διαδικασία του overdub, δημιουργώντας μια ωμή DIY αισθητική που αντί να σαμποτάρει το σύνολο του εγχειρήματος, το κάνει πιο ελκυστικό.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως όσο και συμπαθητικοί να είναι δεν πρόκειται να πιάσουν πελάτες πέραν από όσους έχουν κάνει τον Phil Anselmo τατουάζ. Οι υπόλοιπο θα το ακούσουν με ευχαρίστηση, αλλά δεν πρόκειται να τους θυμούνται λίγες ημέρες μετά.

Μάνα, έχει μείνει καθόλου μαγειρίτσα;

429

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.