FELSKINN: “Mind Over Matter”

Οι Felskinn είναι το πνευματικό παιδί του Andy Portmann (Krokus, Ain’t Dead Yet), γεννημένο το 2005, αλλά με σύντομη πορεία.

13 χρόνια μετά, ο Portman επαναφέρει το σχήμα στην επιφάνεια κι έχοντας δίπλα του ονόματα όπως Mike Terrana (Avalanch, Vision Divine, ex-Rage, ex- Axel Rudi Pell, Ex- Masterplan), Cyril Montavon, Hef Hafliger (Maxxwell), Beat Schaub (Live/Wire) και Flavio Mezzodi (Krokus), επανασυστήνεται με το “Mind Over Matter”.

Αυτονόητα, η μουσική των Felskinn είναι μπολιασμένη από τη μελωδική hard rock σκηνή, με διάφορα σημεία να φλερτάρουν με μια europower αισθητική, με λογής αναφορές σε σχήματα όπως Gotthard, Buckcherry, Shakra, Pretty Maids, Motley Crue και (φυσικά) Krokus.

Όμορφα hard n’ heavy κομμάτια, με εύπεπτη δομή και σκαλωτικά refrain, που δε θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας, αλλά θα δώσουν στον ακροατή έναν καλό λόγο να σιγοτραγουδήσει μαζί με την μπάντα, καλωσορίζοντας την άνοιξη παρέα με έναν τιμιότατο δίσκο.

Οι Felskinn κάνουν σαφές πως η αναβίωση της συγκεκριμένης σκηνής έχει νόημα και το “Mind Over Matter” έχει συγκεκριμένο μουσικό στόχο, τον οποίον, για τον γράφοντα, τον πετυχαίνει.

Highlights: “Pictures In My Dreams”, “Dying Man”, “Our Favourite Game”, “Rain Will Fall”, “Wake Up On Mars”

590

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.