KHIRAL: “Chained”

Φινλανδία 2018.

Οι Khiral αφού έχουν ηχογραφήσει το ντεμπούτο τους album “Chained” και έχουν παίξει ζωντανά για πρώτη φορά εκτός της χώρας, στη Γερμανία, έρχονται να μας τσακίσουν τα κόκαλα με το γκρουβάτο death/thrash metal τους.

Ρυθμοί εναλλάσσονται διαρκώς, από υπερηχητικοί σε πιο αργούς, με χαρντκοράδικα breakdowns και στιγμιαίες δίκασες να εμφανίζονται σαν καταιγίδες, βαριά και σκισμένα φωνητικά σουηδικής νοοτροπίας και μια έντονη αίσθηση πρώιμων Lamb of God.

H παραγωγή είναι δυνατή και γεμάτη, γεγονός που κάνει το εγχείρημα πιο επιτυχημένο, με τις κιθάρες να φλερτάρουν μια με το γερμανικό thrash και μια με τo νέο κύμα του σουηδικό death metal (πάλιωσε και αυτό). 

To Ελσίνκι μας έχει πολλάκις αποδείξει πως είναι γενέτειρα εξαιρετικών metal σχημάτων και οι Khrial είναι μια ακόμη μικρή απόδειξη αυτού. Δεν κάνουν κάτι το εξωπραγματικό, αλλά παίζουν τον ήχο που αποφάσισαν με ακρίβεια και συνέπεια, δείχνοντας πως μπορούν να έχουν πλούσιο μέλλον.

Σχεδόν 30 λεπτά μελωδικού death/thrash αρκούν για να σε βάλουν σε μια χρονοκάψουλα που θα σε περάσει από πολλές αγαπημένες περιόδους του σκληρού ήχου.

Δεν θα βιαστείς να σπάσεις τα δεσμά που σε κρατούν καθηλωμένο στην ακρόαση του δίσκου, αλλά και όταν θα καταφέρεις να απελευθερωθείς θα σου περάσει από το μυαλό να πατήσεις repeat. 

Highlights: “Orphanage”, “Incinerate”, “Ultraviolent”

826

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.