POWERSTORM: “Act I”

Στη σύγχρονη κοινωνία οι φρενήρεις ρυθμοί και οι υπερβολικές απαιτήσεις επιτάσσουν τον καταμερισμό της εργασίας και κατ’ επέκταση τον επιμερισμό των ευθυνών. Στο πλαίσιο αυτό, το να συνίσταται μία ολόκληρη μπάντα από ένα και μόνο μέλος, δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα. Να, όμως, που κάποιοι το κατορθώνουν και ανάμεσα σ’ αυτούς ανήκουν και οι Powerstorm.

Ιθύνων νους του συγκροτήματος είναι ο πολυτάλαντος Κώστας Φαλιέρος, ο οποίος εξορμούμενος από το Άργος είναι και ο αποκλειστικός δημιουργός του πρώτου άλμπουμ του γκρουπ, που νοηματοδοτείται από τον τίτλο ACT I. Βέβαια η μπάντα υφίσταται από το 1995 και έχει ηχογραφήσει 2 πολύ καλά demo (The Coming-1997 και Promo 2000-2000), αλλά διαλύθηκε το 2002 μετά από την αποχώρηση πολλών μελών της. Έτσι σήμερα επανέρχεται με την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της προσπάθεια, η οποία χρησιμοποιεί παραδοσιακές heavy και power metal μουσικές φόρμες που πλαισιώνονται από ατμοσφαιρικές μελωδίες και στίχους κοινωνικού και μεταφυσικού προβληματισμού. Ισχυρές είναι οι επιρροές συγκροτημάτων όπως οι Iron Maiden, Judas Priest, Queensryche, Spitfire κ.λ.π., αλλά οι συνθέσεις είναι τόσο έξυπνες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή σε κάθε κομμάτι από την αρχή ως το τέλος του. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις κιθάρες οι οποίες εκτελούν με τον καλύτερο τρόπο τα ογκώδη riff και τα solo. Παραπάνω δουλειά χρειάζονται τα πλήκτρα και τα φωνητικά. Πάρα πολύ καλή η ενορχήστρωση των κομματιών, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί και για το mastering, με αποτέλεσμα ο ήχος να μην ακούγεται τόσο καθαρός όσο θα έπρεπε.

Συμπερασματικά πρόκειται και μία φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να την ακούσουν οι ακροατές και η μπάντα με περαιτέρω βελτιώσεις μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα στο μέλλον.

www.myspace.com/powerstormetal

Νικόλαος Καπίρης

579