RED RAVEN DOWN: “Phantoms” EP

Μετρώντας μόλις ένα χρόνο ζωής, οι Red Raven Down βγάζουν το EP “Phantoms”, εξαργυρώνοντας τη συμμετοχή του τραγουδιστή τους, Jani Korpela, στο φινλανδικό The Voice.

Τρεις συνθέσεις (συν ένα intro) που περισσότερο λειτουργούν ως ορεκτικό, δίνοντας ένα δείγμα για την (όποια) συνέχεια του group, αλλά δίχως κάποια ιδιαίτερη ηχητική πρόταση, μιας και κινούνται σε πολύ safe μονοπάτια.

Το ύφος φλερτάρει περισσότερο με τη μελωδική death σκηνή, σε αντίθεση με την ταμπέλα “metalcore” που φέρει το Δελτίο Τύπου, βάζοντάς με σε σκέψεις για το αν ήταν συνειδητή επιλογή από την εταιρεία να αποφύγει να σταμπάρει το σχήμα με τον όρο “melodic death”, ή απλά δεν άκουσε ποτέ το εν λόγω EP.

Όπως και να έχει, το “Phantoms” είναι ένα συμπαθέστατο δισκάκι, το οποίο έχει κάτι να πει, αλλά το ίδιο ακριβώς έχει ειπωθεί από πολλά συγκροτήματα ήδη, οπότε σε ενδεχόμενο full length, λογικά οι Red Raven Down θα πρέπει να ανεβάσουν λίγο τον πήχη, άπαξ και θέλουν να ξεχωρίσουν. 

833

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.