KRALLICE: “Go Be Forgotten”

Ακούραστοι οι Νεοϋορκέζοι άρχοντες του προοδευτικού/avant-garde USBM επιστρέφουν με 5η κυκλοφορία σε 3 χρόνια (!) μετά τα “Ygg Huur” του 2015, “Hyperion EP” και “Prelapsarian” του 2016 και το νωρίτερο φετινό “Loüm”.

Μην ανησυχείτε όμως, δεν ξέρω πως το καταφέρνουν αλλά η ποιότητα της δουλειάς τους παραμένει ανεπηρέαστη. 

Για όσους δεν είχαν μέχρι τώρα επαφή μαζί τους, οι Krallice αποτελούνται από μέλη που ανήκουν στην prog/death metal αφρόκρεμα αλλά απέχουν πολύ από τον ήχο των άλλων τους γκρουπ μιας και μεταφέρουν την τεχνική τους στον απόκοσμο ήχο των Weakling, Wolves in the Throne Room και Liturgy, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικά ενδιαφέρον υβρίδιο. Μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια με ομιχλώδη παραγωγή και πνιχτά φωνητικά χαρακτηριστικά της Αμερικάνικης σκηνής παντρεύονται με μελωδικές κιθάρες και ψυχεδελικά τεχνικά σημεία φτιάχνοντας μια ανίερη ένωση που φέρνει στο μυαλό τον γάμο των Ludicra και Oranssi Pazuzu αν αυτός γινότανε με βάση την αισθητική και lo-fi νοοτροπία των Leviathan.

Ακούγεται περίεργα ελκυστικό; Είναι και με το παραπάνω. Που κολλάει αυτό το άλμπουμ σε σχέση με τα προηγούμενα; Άγνωστο. Βλέπετε, οι Krallice ανήκουν στην κατηγορία γκρουπ που δεν έχουν κάποια κακή κυκλοφορία αλλά οι κυκλοφορίες τους μιλάνε προσωπικά στον καθένα, με αποτέλεσμα να μην έχουν αντικειμενικά “καλύτερο” άλμπουμ, νομίζω αν ρωτήσεις 5 άτομα θα πάρεις 5 διαφορετικές απαντήσεις. 

Αυτό που μετράει είναι πως με το “Go Be Forgotten” παραμένουν σταθεροί ποιοτικά, και στην περίπτωση τους αυτό σημαίνει πως και φέτος μένουν στην κορυφή της εξωγήινης πυραμίδας του προοδευτικού μαυρομέταλου παρέα με τους συνήθεις ύποπτους (τουλάχιστον μέχρι να κατέβει και να τους φάει όλους ο great old one που ακούει στο γήινο  όνομα Fleurety). Σιγουράκι λοιπόν για όσους τους ξέρουν, όσο για τους υπόλοιπους, αν ενδιαφέρεστε έστω και λίγο για το προοδευτικό ακραίο metal, το “Go Be Forgotten” είναι  μια πολύ καλή καλή ευκαιρία να τους μάθετε.

468

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.