JAN HOLBERG: “Sense Of Time”

Ένα από τα αναρίθμητα guestαριλίκια του ακούραστου και εργασιομανούς Joe Lynn Turner είναι και τούτη η εμφάνιση. Έχοντας εμφανιστεί ο Joe σε αρκετά μέτρια και σε ελάχιστα (ευτυχώς) αδιάφορα project αλλά και σε αρκετά αξιόλογα και σε πολλά εξαιρετικά μουσικά δημιουργήματα, είχα πάντοτε την απορία:

συμμετέχει μόνο για χρηματικούς λόγους και βιοτικές ανάγκες (ειδικά τώρα που χώρισε-κοινωνικό σχόλιο, για να μην είστε στα σκοτάδια) ή όπως δύο ιδιοφυείς καλλιτέχνες που συνεργάστηκε, οι Ritchie Blackmore και Yngwie J.Malmsteen, μπορεί να ξεχωρίζει πραγματικά τα ταλέντα όπου κι αν βρίσκονται;

Θεωρώ, μετά από αρκετά ακούσματα ετών, ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό «το τερπνόν, μετά του ωφελίμου» με ωφελημένους τους λάτρεις και αναζητητές της καλής μουσικής.

Ο Jan Holberg λοιπόν από το  Trondheim της Νορβηγίας είναι γνωστός κυρίως ως session μπασίστας. Μετά όμως από αρκετά χρόνια σύνθεσης ινστρουμενταλικών πονημάτων αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να συνθέσει και τραγούδια με φωνητικά.

Άρχισε λοιπόν την προσπάθεια με ντόπιους μουσικούς από τη γενέτειρα του το 2008, συνδυάζοντας ποπ και ροκ, ώσπου το καλοκαίρι του 2009 τα ηχογράφησε και σε στούντιο σε μορφή ντέμο. Ακούγοντας το αποτέλεσμα, σκέφθηκε να συνεργαστεί με μερικούς από τους μουσικούς που επηρεάσθηκε ένα χρόνο αργότερα το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε μέρη όπως Reykjavik (Ισλανδάι), Trondheim (Νορβηγία) και το  New Jersey (Η.Π.Α).

Ο εξαιρετικός ήχος που ακούμε οφείλεται στο mastering που έγινε στη Γερμανία.

Στο δίσκο θα ακούσετε και μπαλάντες και ποπ-ροκ και φανκ τραγούδια, όχι όμως φύρδην-μίγδην και γι αυτό σημαντική είναι και η συμβολή του εξαίρετου Joe Lynn Turner.

Ακούω εδώ και ένα μήνα το άλμπουμ και ξεχώρισα το εναρκτήριο “Sense Of Time”, το «καλοκαιρινό» και περισσότερο ποπ αισθητικής “Heart Of Summer” και το “Come Rain Come Shine”, που θυμίζει παλιές καλές κυκλοφορίες προσωπικές του JLT. Την απάντηση μου πάντως την παρέλαβα στο ερώτημα: εάν δεν ήταν ο Joe Lynn Turner εμπλεκόμενος θα το άκουγα για να το παρουσιάσω; Όχι, αλλά πάντοτε είναι καλό να προσεγγίζεται ένας φτασμένος καλλιτέχνης για να μπορεί και το ευρύ κοινό να ακούσει τη δουλειά σου εδώ, κυκλοφόρησε με τον Joe κι ο δήμαρχος της Μόσχας Mikhail Men το 2004….αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ίσως θα έπρεπε να υπάρξει τμήμα στην ιστοσελίδα  Rockway, με την επιγραφή: Losing my time….

415