BEING AS AN OCEAN: “Waiting For Morning to Come”

Ομάδα που κερδίζει, την αλλάζεις;

Ο λόγος για τους Being As an Ocean και το τέταρτο full length τους, “Waiting For Morning to Come”, για το οποίο έχει ήδη γίνει μεγάλη προώθηση, αλλά συνάμα έχει απασχολήσει ποικιλοτρόπως τους οπαδούς του post hardcore ήχου, διότι η αναβολή κυκλοφορίας του και το hype που δημιουργήθηκε από την μπάντα, μάλλον δεν δικαιολογεί την στασιμότητα του νέου της πονήματος.

Το ονειρικό intro, “Pink & Red”, οδηγεί στην ήρεμη δύναμη του “Black & Blue” και κάπως έτσι ουσιαστικά το κουαρτέτο από την Καλιφόρνια χτίζει το νέο του album, το οποίο διαθέτει αρκετά ιντερλούδια, τα οποία ενώνονται με τις συνθέσεις, φτιάχνοντας μια δομή που ενίοτε θυμίζει soundtrack ταινίας. Τα πολλαπλά intro όμως, ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν πολύ κόσμο, μιας κι από τη μία φτιάχνουν ατμόσφαιρα, από την άλλη μπορεί να κουράσουν.

Αυτό που προσάπτεται κυρίως όμως στους Being As an Ocean είναι η αδυναμία να δώσουν κάτι διαφορετικό, με το “Waiting For Morning to Come” να φαντάζει νωχελικό σε σημεία και να αποφεύγει να ξεφύγει από το μουσικό μοτίβο του group, το οποίο βασίζεται σε μελωδικά κομμάτια με λιγοστά ξεσπάσματα και τις όμορφες ερμηνείες του frontman Joel Quartuccio.

Κατανοώ πλήρως το δισταγμό που προκαλεί το “μια από τα ίδια”, αλλά θα δεχόμουν το αρνητικό πρόσημο που βάζουν πολλοί, άπαξ και δίσκος ήταν όντως μέτριος ή κακός. Στην προκειμένη, η πλειοψηφία των τραγουδιών με έχει κερδίσει σε βαθμό που προσπερνώ τα όποια ιδεολογικά και καλλιτεχνικά θέματα και δίχως συγκρίσεις, βάζω ξανά το CD να παίξει, διότι στα μπιρμπιλοτά αυτιά μου, οι Being As an Ocean έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν τους A Perfect Circle και τους  Massive Attack, σε ένα δικό τους, πειραματικό post hardcore πρίσμα κι αυτό μου αρκεί.

Εύλογα, από τη μια, θα έλεγε κανείς, πως το album είναι άνευρο και πολύ safe στις επιλογές του. Από την άλλη, το τελικό αποτέλεσμα, είναι αρτιότατο κι εν μέρει, το σχήμα έχει κάθε λόγο να επιμείνει στον ήχο του, έως ότου νιώσει την ανάγκη να διαφοροποιηθεί, ειδικά από την στιγμή που αυτό που προσφέρει είναι καλό.

Απαντώντας λοιπόν στο αρχικό ερώτημα, θαρρώ πως οι Being As an Ocean δεν χρειάζονται να βιαστούν να αλλάξουν τακτική, ενώ το “Waiting For Morning to Come” είναι μια πανέμορφη και ταξιδιάρικη κυκλοφορία και οι όποιες περεταίρω αναλύσεις δεν έχουν καμία ουσία.

484

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.