MORKOBOT: “Gorgo”

Μπορεί η τρέλα να μην πάει στα βουνά, πάει όμως στη βόρεια Ιταλία και συναντάει τους MoRkObOt και την τριπλέτα που αυτοαποκαλείται Lin, Lan, Lon.

Από το όνομα της μπάντας και τα ψευδώνυμα γίνεται αυτομάτως κατανοητό ότι δεν πρόκειται να ακούσετε κάτι το “φυσιολογικό” εδώ πέρα. Παρά το αστείο του πράγματος, οι εν λόγω κύριοι πορεύονται στη μουσική βιομηχανία από το 2004 και το “Gorgo” αποτελεί αισίως την 5η ολοκληρωμένη τους δουλειά.

Οι όροι noise-o-ψυχεδελικό progressive rock, στέκουν άψογα πιστεύω για να καταλάβουμε (περίπου) γιατί μιλάμε. Την όλη τη δουλειά την κάνουν δυο μπασίστες κι ένας drummer. Ένας μπασίστας για τα ρυθμικά σημεία, ένας για τα μελωδικά και μια ρυθμική μηχανή από πίσω που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και γεμίζει όπου υπάρχει χώρος (κι όπου δεν υπάρχει, ενίοτε). Επειδή σας έχω πάρει από τα μούτρα μη νομίζετε ότι το ηχητικό αποτέλεσμα είναι τόσο δυσκολοχώνευτο όσο ακούγεται. Μπορεί να πρόκειται για έναν ρυθμικό πόλεμο με πολλές αλλαγές στα σχετικά μικρά σε διάρκεια κομμάτια, αλλά υπάρχει βάση σε κάθε τραγούδι που τηρείται και πάνω σε αυτή χτίζονται οι όποιες εξάρσεις.

Η εισαγωγή με το στακάτο και “σπαστικό” riff του εναρκτήριου “Kogromot” είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το πώς θα κυλήσει ο δίσκος. Νευρωτικές καταστάσεις στα όρια του σαδισμού που όμως, χωρίς καθόλου προσπάθεια, κρατάνε το ενδιαφέρον σου ζωντανό και πολύ γρήγορα θέλεις να ξαναζήσεις την εμπειρία. Όπως η ριφάρα στο “Orgot”, που σου τινάζει τα μυαλά και σου στραπατσάρει τα νεύρα επειδή δεν έχει τη ροή που φανταζόσουν.

Συνιστάται σε άτομα που μπορούν να κάνουν πάνω από δυο πράγματα ταυτόχρονα και σε χρόνια πωρωμένους με Melt Banana, Don Caballero και Mr. Bungle.

476

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.