BETWEEN THE BURIED AND ME: “The Parallax: Hypersleep Dialogues”

Οι Between the Buried and Me, με τα χρόνια γίνονται ολοένα και πιο γνωστοί και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό! Έχουν δουλέψει σκληρά από τον πρώτο τους κιόλας δίσκο και δικαιωματικά έχουν αναρριχηθεί στις μουσικές προτιμήσεις όσων απολαμβάνουν το progressive metalcore.

Τεχνικά, η μπάλα έχει χαθεί εδώ και χρόνια, ενώ τη μπάντα εξακολουθούν να συντροφεύουν οι πανέμορφες μελωδίες. Το νέο τους εγχείρημα ακούει στο όνομα Hypersleep Dialogues και αποτελεί το πρώτο μέρος της διλογίας The Parallax. Το album με μόλις τρεις συνθέσεις αγγίζει τα 30 λεπτά και παρά τη μεγάλη διάρκεια των κομματιών, δεν κουράζει. Αυτό βέβαια είναι σχετικό, μιας και χρειάζεται μια γνωριμία πρώτα με το είδος που πρεσβεύουν οι  Between the Buried and Me. Απευθυνόμενος πάντως στους ήδη fan του συγκροτήματος, θεωρώ πως θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι από αυτήν την κυκλοφορία, μιας και το σχήμα δείχνει να έχει πάρει τα πάνω του ύστερα από την αλλαγή εταιρείας. Μόνο μεμπτό το ότι άλλο ένα κομμάτι θα το ήθελα, για να το θεωρήσω ολοκληρωμένο album, μιας και μου θυμίζει περισσότερο EP. Παρόλα αυτά δεν έχω να προσάψω τίποτα σε ότι αφορά το μουσικό τομέα! Δε θέλω να γράψω μεγάλες κουβέντες, μιας και μια προκατάληψη την έχω όντας ακόλουθός τους από το 2002, αλλά τέτοιες δουλειές αξίζουν ακόμη μεγαλύτερης αποδοχής και αναγνώρισης! Περιμένω πως και πως το δεύτερο μέρος λοιπόν…

448

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.