DEMON EYE: “Prophecies and Lies”

Μας απασχόλησαν (ευχάριστα) πριν δύο χρόνια οι αμερικανοί Demon Eye από τη βόρεια Καρολίνα με το “Tempora Infernalia” και τώρα έρχονται να τραντάξουν για μια ακόμα φορά τα ηχεία μας με το μαγευτικό “Prophecies and Lies”.

Μαγευτικός δίσκος, καταπληκτικό άλμπουμ, απίθανη δουλειά για μια ακόμα φορά. Αστείρευτη έμπνευση από το αμερικάνικο κουαρτέτο που πηγάζει από τους πατέρες του είδους, Black Sabbath, Witchfinder General, Pentagram, Poobah και κάθε λογής συγκρότημα που χρησιμοποίησε τον ’70’s Hard Rock ήχο κι έχει γίνει και της μόδας στις μέρες μας.

Ευχάριστες κι άκρως μελωδικές οι συνθέσεις και των 11 τεμαχίων με τον ήχο να βαράει μεσαία και πρίμα και τα μπάσα του να κυμαίνονται σε high profile καταστάσεις, χωρίς όγκο, γυρνόντας σε ρετρό πρώιμο-μέταλ εποχές και vintage κουλτούρα. Τα τύμπανα ναι μεν ακούγονται κάπως από το πηγάδι, αλλά αυτό είναι και η ουσία του συγκεκριμένου ιδιώματος. Στο μικρόφωνο ο Erik Sugg βάζει την δική σφραγίδα με την ιδιότυπη φωνή του, ενώ τον βοηθάει ενίοτε και ο drummer της μπάντας, Bill Eagen.

Δεν υπάρχουν σχόλια για το ποιόν αυτού του καταπληκτικου ’70’s Hard Rock-Doom, τρίτου κατά σειρά, δίσκου των Demon Eye. Σίγουρα από τις κυκλοφορίες της χρονιάς.

423

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.