SOULSKINNER: “Seven Bowls Of Wrath”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Xtreem Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2020

Άλλο ένα εγχώριο τέκνο με πολύ καλές δουλειές (τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία) επανέρχεται με ένα νέο full length album μετά από το πολύ καλό προ τριετίας “Descent to Abaddon” και με αλλαγές στο line up.
H μουσική των Αθηναίων Soulskinner εξακολουθεί να πατάει σε death metal βάσεις αλλά αυτή η συνιστώσα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με αρκετά black δομικά περάσματα και ένα doom συναίσθημα να καλύπτει συνολικά σαν υπόβαθρο το υλικό του “Seven Bowls Of Wrath”. Συνολικά θα έλεγα ότι ανήκει στα σχετικά αργά (ή όχι τόσο γρήγορα) death metal albums με τα κομμάτια να έχουν ένα παρόμοιο μοτίβο και να έχουν σαν πνευματικούς “μέντορες” μια μίξη από old school ευρωπαϊκών αλλά και αμερικανικών συγκροτημάτων.

Σιδηροδρομικές riffοσειρές κατά βάση στις ραχοκοκκαλιές των συνθέσεων από τους Βασίλη Ζόμπολα και Σπύρο Τριανταφύλλου και καλό ρυθμικό δίδυμο από τον Κώστα Αναλυτή (μπάσο) και τον (νεοφερμένο) Γιώργο Καναβάρη (drums) – γενικά η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι ο ήχος των drums είναι λίγο πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα αν και αυτό μάλλον αποτελεί πλεονέκτημα για τον ήχο μιας και ακούγονται ολοκάθαρα τα έγχορδα αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες. Ο έτερος νεοφερμένος δε πίσω από το μικρόφωνο Μάριος Λαμπουρίδης, είναι καλός performer και το growling του έχει ευρεία γκάμα, από βορβορώδες εώς screamed και ταιριάζει απόλυτα στο background.

Το “The Principles of Truth” μου έφερε παλιούς Dark Tranquillity και Dissection (ή έστω κάτι σκανδιναβικό των mid 90’s) στο νου, τo “Eternal” είναι μάλλον η πιο heavy metal στιγμή του album, πολύ καλό το γρήγορο “Regeneration of the Soul” όπως επίσης και το ομότιτλο track “Seven Bowls of Wrath” και εξαιρετικός ο επίλογος “The Death Seal” που κλείνει μάλλον “βάναυσα” το “Seven Bowls Of Wrath”.

Η προσπάθεια των Soulskinner είναι αξιόλογη και θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του ογκώδους death / black metal. Δεν ανακαλύπτουν εκ νέου τον τροχό αλλά μάλλον τιμούν με σεβασμό τις επιρροές τους που δείχνουν κυρίως τη χρυσή εποχή του ιδιώματος. Τα ’90s. Θα πρότεινα στις μελλοντικές δουλειές να εμπλουτισθεί λίγο το στοιχείο της συνθετικής έκπληξης και να βελτιωθεί (χωρίς να τη χαρακτηρίζω “κακή”, για να μην παρεξηγηθώ) ακόμη πιο πολύ η παραγωγή αλλά στα σίγουρα το πρόσημο του “Seven Bowls Of Wrath” είναι απολύτως θετικό.

Facebook: https://www.facebook.com/Soulskinnerband

611

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.